Po bardzo miłej rozmowie z Panią z warzywnego dostałem kilka liści szpinaku na farta wiec szybka improwizacja.
#pizza #hejtopizza
i na deser pierwsze truskawki w tym roku
@Bankrut.pl Już myślałem, że dzisiaj nie będzie.
Wciąż liczę na to że chłop sobie poje a ta pizza ma z 18cm xD
@Pomidorken Spokojnie. Mozesz na mnie liczyć
@Prezent dlatego robię 2 lub 3 jak jestem nienażarty
@Bankrut.pl poproszę przepis
@GazelkaFarelka To były takie proporcje. 1 dnia robisz poolish, czekasz godz w temp pokojowej i wrzucasz do lodówki. Następnego dnia wyrabiasz ciasto, dajesz mu odpoczać 15 min, robisz z tego kulę i czekasz 30 min, potem robisz z niej mniejsze kulki i dajesz je do wyrosniecia w temp. pokojowej przez około 2 godz. To tak w większym skrócie
@Bankrut.pl Poolish w lodówce przez ile godzin?
Poolish czyli 1:1 mąka i woda, wczesniej rozpuszczamy żywe drożdże z miodem po 5 g. Zrobienie poolishu to około 6 min😃Musi odstać 1 godz w temp pokojowej żeby aktywować drożdże i wrzucasz do lodowki na 16-24 godz
Zaloguj się aby komentować