Wykorzystałem przepis z Kwestii Smaku.
#gotujzhejto #gotowanie
@Yes_Man piękny przekrój
Smacznego!
Następnym razem polecam połączenie boczku i pora (づ•﹏•)づ
@TheCaptain Dzięki, wypróbuję na pewno
@Yes_Man z rok nosiłem się z zamiarem upieczenia tarty
w końcu porzuciłem ten zamiar, nawet blaszki nie kupiłem, a chciałem taką najmniejszą, żeby się nie narobić
ile tak w ogóle zajmuje przygotowanie ciasta i jak długo się piecze?
nie mam o robieniu tarty fioletowego pojęcia
tyle że jak ktoś zrobi to bym całą blaszkę samolubnie ojebał (っ˘ڡ˘ς)
@VonTrupka Cały proces od składników do gotowej tarty to ok. 1 godziny. Zagniatanie ciasta to 5 minut, wrzucasz do zamrażarki, w międzyczasie podsmażasz w moim przypadku boczek i kroisz pozostałe składniki. Pieczenie spodu to 15 minut, całej tarty po dodaniu składników 30 minut. Warto, zwłaszcza że przy tej wielkości to jest obiad dla naszej trójki na dwa dni
@Yes_Man o panie, przeceniasz moje możliwości kuchenne
ja to nawet wątrubeńki nie robię w panierze tylko w mąkę i od razu do piekła, bo za dużo byłoby z tym tańcowania (☉__☉”)
@VonTrupka Zdziwiłbyś się, to się samo robi. Ciasto ugniatasz tak jak cycunie tylko mocniej
> Ciasto ugniatasz tak jak cycunie tylko mocniej
@Yes_Man no dobra, przekonałeś
wrócę do konceptu kupna małej blaszki i zobaczymy co dalej z tym ugniataniem (⌒ ͜ʖ⌒)
@VonTrupka That's the spirit! Jakby coś to pisz, pomogę. Jak upichcisz - wołaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yes_Man dodałem do ulubionych, bo potem już wpisu nie znajdę i całkowicie bym pewnie o tym zapomniał
@VonTrupka Chcesz przepis na PW?
@Yes_Man jak tylko kupię blaszkę (☞ ゚ ∀ ゚)☞
ale musi być w cenie co najmniej superdobrej i mała blacha taka 20, bo i do serniczka mi się przyda
a jak miałbym wyłożyć od ręki ze 40 na taką z powłoką nieprzywieralną,
to by mi się chyba portfel z żalu i rozpaczy rozpuścił ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽
@VonTrupka Rodzice ze Szkocji czy Izraela? A może Ty żeś Krakus? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Yes_Man
ja niestety z bidnej rodziny, sam się nauczyłem oszczędzać :<
ale daleko mi tam do mistrzów krakusów, kraciastych czy z orlim nosem
rzekłbym, że zostałem kawał czasu temu miłośnikiem dobrych promocji jak na prawdziwego polusa przystało ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Ja poprosze przepis :)
Zaloguj się aby komentować