Korzysta ktoś i doradzi coś, jakie są plusy ale też minusy.?
To co do niego mnie nakłania to ewentualna powtarzalność przepisów bo przy zwykłym szybkowarze to rożnie mi wychodzi z odmierzaniem czasu.
Do tego sous vide i ten air fryer to może niegłupia rzecz.
#gotujzhejto #gotowanie #pytanie #jedzenie
Ja gotuję w zwykłym garnku i się nie znam ale wybierz to co ci mówi serce
@Abcdef90 Ostanio kupiłem robota kenwooda na allegro od sklepu allegro i było to moim najgłupszym zakupem ever. Dlatego się doradzam społeczności.
@Cauliflower - mam podobne cudo i używam. Kolega kupił do domu i nie używa. Dla mnie to był bardzo dobry zakup i korzystam z przynajmniej połowy funkcji. Kolega i jego żona ugotowali z dwa razy i tylko od czasu do czasu coś smażą i narzekają że kasa w błoto.
@koszotorobur No z tym moim zakupem wcześniejszy, to przy blendowaniu dym poleciał i pawie 3 tygodnie dochodziłem swego.
@Cauliflower kup używkę na olx
Jak Ci nie przypasuje, to sprzedasz bez straty.
@Yossarian No nie ma za dużo sensowych używek. Popsute, bez uszczelki itp
@Cauliflower a do czego tego potrzebujesz? Co gotujesz?
@-nvm- To ciężkie pytanie. Nie wiem jak odpowiedzieć?
@Cauliflower no bo tak- ja gotuje w szybkowarze, piekarniku, sous vide. Brakuje mi wolnowaru, czasem air fryer sprawdziłby się do robienia mniejszych porcji zamiast odpalania piekarnika. Więc dla mnie taki Instant Pot byłby jak znalazł.
Chociaż co do sous vide to musiałbym doczytać bo w Instant Pot to chyba nie jest takie dokładne.
@-nvm- Ech a musi być dokładne przy sous vide? Bo taki niby dobry cyrkulator to kolejne 8-12 stówek. Nie da rady?
@Cauliflower nie wiem jak dziala funkcja sous vide w tym, jesli da sie ustawiac temperature w zakrresie 30-90 stopni co jeden stopien i on ta temperature trzyma w czasie z zakresem 0,5-48h to bedzie git
@-nvm- Niby od 21°C do 232°C i co do jednego stopnia ale to chyaba @Mielonkazdzika musi potwierzić
@Cauliflower no wodę podgrzać do 232 stopni to gruba technologia musi tam siedziec XD
@-nvm- Sam teraz prychnełem. No pod ciśnieniem ale nie sprawdzałem. xD
@-nvm- A w każdym razie dziękuję, odkładam zakup.
@Cauliflower w sensie chcesz kupic ryzowar i piekarnik w jednym? jesli nie zmusza cie do tego brak miejsca to lepiej kupic osobno ryzowar i osobno piekarnik elektryczny bo na tych dwoch urzadzeniach zrobisz wszystko co obiecuja w opisie a cały zakup zamknie sie w 500zl
@Bajo-Jajo nie masz pojecia co to instat pot a dajesz rady koledze
@Cauliflower teraz jestem troche zajety. Ale wieczorem napisze cos wiecej o tym garnku.
@Mielonkazdzika
@Cauliflower pamietam o tobie
Tak naszybko to jestem zachwycony. A z minusow to tyle ze duzo miejsca zajmuje.
A i ja kupilem uzywany za 500zl
@Mielonkazdzika Jaki model, bo ja się już serio gubię w tych oznaczeniach modeli.
@Cauliflower mam instant pot duo crisp
@Cauliflower patrzyles moze na "ninja"
@Mielonkazdzika
@Cauliflower mam dokladnie taki.
@Cauliflower jak ja kupowalem to z mysla ze sie pobawie i sprzedam. Ale wyszlo tak ze zostal.
@Mielonkazdzika To sprawdzę dokładnie co ten model może zrobić i wyśle listę pytań.
Pierwsze co do głowy mi przychodzi, bo sery robię i wolałbym pasteryzować mleko od krowy jednak w 63 stopniach niż 72. Tylko czy jak wleje jakiś płyn i ustawie 63 i ma być 30 minut w tej temperaturze czy to równomiernie ogrzeje?
@Mielonkazdzika no gdzie ten Q&A o instant pot? Aż sam zacząłem się zastanawiać nad nim bo padł mi cyrkulator do sous vide i może zamiast cyrkulatora wziąłbym instant pot, pytanie tylko czy się sprawdza w takiej roli?
@Cauliflower @-nvm- sorrki kiepsko trafiliscie bo ciezko u mnie teraz z czasem.
Co do sous vide to narazie kupilem worki i zgrzewarke prozniowa. I dopiero mam w planach sie tym bawic. Za to w necie jest sporo video na ten temat.
Mam tylkoniejsza wersję bez air fryer (dałem 300zl).
Powiem tak: cooking skill +1
To jest zajebista sprawa.
Nie kupuj z linku, który wrzuciłeś, jest taniej choćby na amazonie
@Drathir Kutfa od wczoraj podrożało o 200 pln. ech
Zaloguj się aby komentować