Wychodzi że tajemnicą była duża ilość świeżego lubczyku i selera naciowego. Zjadłem z tego wszystkiego trzy talerze zupy. Żałuję że nie pomagałem jej przy robieniu różnych rzeczy bo umiałbym więcej rzeczy w kuchni zrobić i nie musiałbym od nowa odkrywać przepisy.
#gownowpis #gotowanie #gotujzhejto #chwalesie
Jak nie ma foty to nie uwierzymy
@splash545 nie zdążyłem zrobić niestety ale następnym razem będzie
@starebabyjebacpradem to chocisz recepture zdradz!
@AndrzejZupa ćwiartka z kurczaka, kalafior całą główka pocięta na różyczki, dwie marchewki, groszek zielony 100g jakoś, fasolka szparagowa ze 200g, pół kilograma ziemniaków pokrojonych w kostkę, cebula średnia zeszklona maśle, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól. I co najważniejsze pęczek nieduży świeżego lubczyku i gałązka selera naciowego.
W zasadzie to prawie wszystkie warzywa na raz wrzuciłem po dłuższej chwili gotowania się ćwiartki z ziołami. Jak już mięso odchodziło od kości to obrałem je a połowę warzyw wziąłem do mniejszego garnka rozdrobniłem blenderem i wlałem spowtotem do garnka głównego. Na koniec pobielone śmietaną
@starebabyjebacpradem wszyscy odkrywamy, ze trzeba było więcej czasu z dziadkami spędzać jak kipkną, albo maja żelatyne zamaist mózgu
@wielbuont ja tam tak czy siak odwiedzałem dość często bo byłem najstarszym i ulubionym wnuczkiem. Nawet jak uciekałem ze szkoły by za wcześnie nie przyjść do domu wstępowałem na chwilę na odwiedziny
Zaloguj się aby komentować