wołam też @Felonious_Gru bo teraz zobaczyłem ze chciał XD
@zosiasamosia1 dzięki
@Felonious_Gru chcesz link polecajacy? nie mój tylko chłopa z tiktoka co mi pomysł podsunął. Po zarejestrowaniu masz jakies oferty na start i mozesz cos wybrać.
@zosiasamosia1 a zrób tam kilogram frytek na raz
@Felonious_Gru a zrobie. Z ziemniaka czy gotowych? Pewnie trzeba bedzie przemieszac 2 razy a nie raz. Ale przemieszanie to wyuglada tak ze wyciagasz kosz, raz energicznie potrzasasz i przemiesznne
na tym zdj z kurczaka to było 400 g frytek i 2 udka. zrobilo sie instant
@zosiasamosia1 z gotowych, bo z ziemianka to i 2.8kg będzie mało xd
Potwierdzam, to zajebiaszcza rzecz w kuchni. 🙂
@razALgul no i nie rozgrzewa temp otoczenia XD w lato właczenie piekarnika to był dramat. A tutaj duzo mniej ciepła sie wydziela
@razALgul choć przyznam sie ze bałem sie żyłek. Jednak moim skromnym zdaniem przebija to schab robiony sous vide rzez 24h
@zosiasamosia1 to jest urządzenie, jak chcesz mieć coś zdrowego(zdrowszego), na szybko i spełnia swoje zadanie.
Tu zdjecie frytek z kurczakiem. Kurczak troche obgryziony i wyszedł mi za suchy bo bałem sie ze 18 min to za mało i wyjdzie niedopieczony i dałem go na 40 XD Ale frytki z ziemniaka top
@zosiasamosia1 Aleś mi smaka narobił Waćpan.
@NiewielkiKonikPolny przepraszam :<
@zosiasamosia1 ok, a teraz - czy zapakuję tam wałówki na 4 osoby?
A optigrillem jestem zachwycona, indyk wychodzi pierwsza klasa!
@moll zapakujesz, ale nie do takiego chinczyka za 80 zł. Trzeba większe kupić.
@razALgul a to po co mnie, jak większe to mam piekarnik
@razALgul @moll No ja mam 6l wiec tego wiekszego. Na 2 osoby pewnie na luzie xd No ja miałem optigrilla i jesli steki wychodziły 10/10 to resztą byłem rozczarowany i go sprzedałem. Tutaj narazie jestem hypeowany XD no i teraz jest promka za 80. Nie wiem jak wygladaja te drogie po 1k ale tu jestm happy. No tylko na poczatku mialem go na biurku podczas pracy by kontrloowac czy sie nie zapali XD
@moll bo szybciej i mniej pierdololo...wyłożysz papierem i z myciem też spokój. Ja jestem biedny i nie mam termoobiegu, więc dla mnie gamechanger.
@razALgul z myciem to nalewam wody, daje na 5 min na max moc, potem cyk szczoteczką i czyste wszystko xd z grilem i czyszczeniem tych rowków z przypalonego miodu czy miesa to kurwica mnie brała
@zosiasamosia1 ja robiłam kilka rzeczy i mi mocno pasuje. Mam też wkłady do gofrów, eleganckie wychodzą!
Kompaktowe urządzenie xD
@razALgul mam pieczenie konwekcyjne w piekarniku, w 20 minut mam turbochrupkie fryty, a blachę wykładam papierem do pieczenia, więc ten sam poziom zaangażowania w przygotowanie i nie zagracam bardziej blatu (a mam zawalony konkretnie xD)
@moll zazdro
@moll no każdemu według potrzeb xd grilem tez bylem zachwycony na początku ale z biegiem czasu mycie odbierało mi smak życia XD tu mi sie wydaje to szybsze no i jedzenie sie robi relatywnie szybko. Jak saszłyki wyjda smaczne to ostatecznie potwierdzi mnie ze idealny sprzet dla mnie. Bo w piekarniku warzwa były wiotkie a nie zgrilowane a mieso suche juz. Tutaj seriop termoobieg od góry robi robote bo mieso jest równomiernie ogrzewane z kazdej strony
@razALgul dobrze że nie wiesz ile trwał proces decyzyjny xD
@zosiasamosia1 mycie płyt tutaj akurat to bajka, przynajmniej da się je zdjąć, mycie całego opiekacza doprowadzało mnie do kurwicy xD
no to dobrze, że masz piekarniczek dla siebie, na biurku się mieści. Julkę już też częstowałeś?
@moll jeszcze nie ale wszystko przed nią XD
@zosiasamosia1 skoro tak mówisz xD
@zosiasamosia1 - fajnie korzystać z takiego frajera
@koszotorobur masz? Ja sie długo zastanawiałem ale 80 zł to na kebaba wydaje w 2 dni wiec wybór był prosty xd kapsalona zrobie jak foremki kupie
@zosiasamosia1 - oczywiście, że mam - bez tego jak bez ręki
BTW tu dyskusja o air fryerze wraca co jakiś czas - zawsze polecam każdemu chociaż spróbować.
Zaloguj się aby komentować