@moll Ciebie wołam bo na wykopie kiedys pisałas ze air fry nie jest ci potrzebny. Kupiłem z temu za 80 zł dla nowych airfry jakis noname. Generalnie promka dla nowcyh i przecena z 390. I powiem tak. Rewelacja. Tutaj 500 g schabu upiekłem w 25 min, po 10 min dorzuciołem frytki (kupne, ale z ziemniaków tez robiłem i są super - z 2 g oleju tylko). NO i powiem rewelacja. Niby to zwykły piekarnik ale termoobieg jest skierowany z góry na produkt i go idealnie owiewa od boków i dołu. Nie dosc ze szybko to mieso delikatne i takie soczyuste XD a to podły schab z lidla za 9.99 na promocji za kg, No generalnie miałem optigrilla z tefala za 800 i tam ten schab wychodził kurwa dosłownie suchy jak pieprz. Tutaj wyszło idealnie. POLECAM jak ktos chce szybko i bez stania przy garach #gotujzhejto
0dcf0cd1-ea31-410c-895a-8c1da58ccfdc
86b3a7f8-2cb7-4b53-ad49-a3a92e040192
5c80f7c8-c3d2-4899-b127-9c201af4d407
zosiasamosia1

wołam też @Felonious_Gru bo teraz zobaczyłem ze chciał XD

zosiasamosia1

@Felonious_Gru chcesz link polecajacy? nie mój tylko chłopa z tiktoka co mi pomysł podsunął. Po zarejestrowaniu masz jakies oferty na start i mozesz cos wybrać.

Felonious_Gru

@zosiasamosia1 a zrób tam kilogram frytek na raz

zosiasamosia1

@Felonious_Gru a zrobie. Z ziemniaka czy gotowych? Pewnie trzeba bedzie przemieszac 2 razy a nie raz. Ale przemieszanie to wyuglada tak ze wyciagasz kosz, raz energicznie potrzasasz i przemiesznne

zosiasamosia1

na tym zdj z kurczaka to było 400 g frytek i 2 udka. zrobilo sie instant

Felonious_Gru

@zosiasamosia1 z gotowych, bo z ziemianka to i 2.8kg będzie mało xd

razALgul

Potwierdzam, to zajebiaszcza rzecz w kuchni. 🙂

zosiasamosia1

@razALgul no i nie rozgrzewa temp otoczenia XD w lato właczenie piekarnika to był dramat. A tutaj duzo mniej ciepła sie wydziela

zosiasamosia1

@razALgul choć przyznam sie ze bałem sie żyłek. Jednak moim skromnym zdaniem przebija to schab robiony sous vide rzez 24h

razALgul

@zosiasamosia1 to jest urządzenie, jak chcesz mieć coś zdrowego(zdrowszego), na szybko i spełnia swoje zadanie.

zosiasamosia1

Tu zdjecie frytek z kurczakiem. Kurczak troche obgryziony i wyszedł mi za suchy bo bałem sie ze 18 min to za mało i wyjdzie niedopieczony i dałem go na 40 XD Ale frytki z ziemniaka top

c9465caf-eb99-4a2c-a90d-9005609d64c3
NiewielkiKonikPolny

@zosiasamosia1 Aleś mi smaka narobił Waćpan.

zosiasamosia1

@NiewielkiKonikPolny przepraszam :<

moll

@zosiasamosia1 ok, a teraz - czy zapakuję tam wałówki na 4 osoby?


A optigrillem jestem zachwycona, indyk wychodzi pierwsza klasa!

razALgul

@moll zapakujesz, ale nie do takiego chinczyka za 80 zł. Trzeba większe kupić.

moll

@razALgul a to po co mnie, jak większe to mam piekarnik

zosiasamosia1

@razALgul @moll No ja mam 6l wiec tego wiekszego. Na 2 osoby pewnie na luzie xd No ja miałem optigrilla i jesli steki wychodziły 10/10 to resztą byłem rozczarowany i go sprzedałem. Tutaj narazie jestem hypeowany XD no i teraz jest promka za 80. Nie wiem jak wygladaja te drogie po 1k ale tu jestm happy. No tylko na poczatku mialem go na biurku podczas pracy by kontrloowac czy sie nie zapali XD

razALgul

@moll bo szybciej i mniej pierdololo...wyłożysz papierem i z myciem też spokój. Ja jestem biedny i nie mam termoobiegu, więc dla mnie gamechanger.

zosiasamosia1

@razALgul z myciem to nalewam wody, daje na 5 min na max moc, potem cyk szczoteczką i czyste wszystko xd z grilem i czyszczeniem tych rowków z przypalonego miodu czy miesa to kurwica mnie brała

moll

@zosiasamosia1 ja robiłam kilka rzeczy i mi mocno pasuje. Mam też wkłady do gofrów, eleganckie wychodzą!

Kompaktowe urządzenie xD

moll

@razALgul mam pieczenie konwekcyjne w piekarniku, w 20 minut mam turbochrupkie fryty, a blachę wykładam papierem do pieczenia, więc ten sam poziom zaangażowania w przygotowanie i nie zagracam bardziej blatu (a mam zawalony konkretnie xD)

zosiasamosia1

@moll no każdemu według potrzeb xd grilem tez bylem zachwycony na początku ale z biegiem czasu mycie odbierało mi smak życia XD tu mi sie wydaje to szybsze no i jedzenie sie robi relatywnie szybko. Jak saszłyki wyjda smaczne to ostatecznie potwierdzi mnie ze idealny sprzet dla mnie. Bo w piekarniku warzwa były wiotkie a nie zgrilowane a mieso suche juz. Tutaj seriop termoobieg od góry robi robote bo mieso jest równomiernie ogrzewane z kazdej strony

moll

@razALgul dobrze że nie wiesz ile trwał proces decyzyjny xD

moll

@zosiasamosia1 mycie płyt tutaj akurat to bajka, przynajmniej da się je zdjąć, mycie całego opiekacza doprowadzało mnie do kurwicy xD

no to dobrze, że masz piekarniczek dla siebie, na biurku się mieści. Julkę już też częstowałeś?

zosiasamosia1

@moll jeszcze nie ale wszystko przed nią XD

moll

@zosiasamosia1 skoro tak mówisz xD

koszotorobur

@zosiasamosia1 - fajnie korzystać z takiego frajera

zosiasamosia1

@koszotorobur masz? Ja sie długo zastanawiałem ale 80 zł to na kebaba wydaje w 2 dni wiec wybór był prosty xd kapsalona zrobie jak foremki kupie

koszotorobur

@zosiasamosia1 - oczywiście, że mam - bez tego jak bez ręki

BTW tu dyskusja o air fryerze wraca co jakiś czas - zawsze polecam każdemu chociaż spróbować.

Zaloguj się aby komentować