Nadal dosc kiepsko, ale widac progres. Wyrosly nawet dwa bable na ciescie
#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
@Mielonkazdzika robiłeś na kamieniu czy w piekarniku? Ja w sumie nadal nie rozkminiłem co powoduje te bąble ale teraz to pilnuję czy tak po 2-3 minutach się nie robią i trzepnę w miejsce gdzie się zrobiła buba.
@Rimfire kupilem uzywany piecyk do pizzy g3 Ferrari i sie tym bawie.
Idealnie zeby bable byly na brzegach a nie tam gdzie skladniki. Powoli dojde do tego.
@Mielonkazdzika G3 Ferrari to jest nadpiecyk. Ogólnie to te bąble nie są problemem jak podniesiesz pokrywę w połowie wypiekania i zobaczysz, że się jakiś robi. Wystarczy pizgnąć lekko tą paletką do przenoszenia pizzuni i jest gites.
@Rimfire Bąble muszą być! Jak przy formowaniu placka powstanie Ci pęcherzyk powietrza w rancie, to zacznie znacznie szybciej puchnąć, bo ma mniej ciasta do rozepchania. Brzegi mają być soft and crunchy, nie bój się bąbli
@mordaJakZiemniaczek o wlasnie to!
@mordaJakZiemniaczek jak jest za duży bombel to ser czasami podchodzi za blisko do tego nagrzanego pręta i się pali.
coś pięknego
@Half_NEET_Half_Amazing dzieki
Zaloguj się aby komentować