Ciasto 75% hydro wiec delikatne jak chmurka.
Ostatnio dodaje mleka do ciasta w drugiej fazie i powiem Wam, że smakuje obłędnie!
Kilka eksperymentów za mną, może opiszę next time;)
#pizza #hejtopizza
wpadłam na diaboliczny pomysł. brzegi tej pizzy wypełnić nutellą 😈 a z tym mlekiem to muszę spróbować
@kokosowa_sniezka Nie wiem czy smaki dobrze by się zgrały przy tej pizzy
@Bankrut.pl dziena za radę. A z tymi smakami to specjalnie
@kokosowa_sniezka aaa
@Bankrut.pl piękne są
@papollo takie kartofelki
Jaki masz sposób na pracę z ciastem przy takim hydro? Zawsze chciałem spróbować, ale często już przy 65% sąsiedzi dzwonią na policję, słysząc przez ścianę jak próbuję uformować placek i radośnie to komentuję.
@rakokuc Po wymieszaniu ciasta odstawiam na 15 min pod przykryciem żeby związał gluten, smaruje rece i ciasto oliwa. Ciasto podbieram na środku od spodu, podnoszę do gory i zarzucam. Czynność powtarzam aż uformuję kulę. Ta technika ma swoją nazwę, niestety jej nie znam
@rakokuc Wybieram na środku i tak składam na pol tak jakby, nie wiem czy te zdjecia Ci coś mówią;)
@Bankrut.pl w czym pieczesz?
@Gracz_Komputerowy G3 Ferrari bez modow, w zupełności wystarczy
Zaloguj się aby komentować