#wedzenie #gotujzhejto
@wyborny chłop to ma łeb do jedzenia widać, pasjonat z zamiłowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wyborny dużo z tego nie zostanie, ale za to przepyszne
@wyborny Ooo, brałeś wcześniej mięso z chobotmeat? Jak wrażenia? Często mi proponuje reklamę ich
@twombolt Pierwszy raz. Mogę tylko powiedzieć, że fajnie zapakowane i wkłady chłodzące jeszcze zimne były.
@wyborny Zamieniłbym miejscami wędzenie z sous vide.
@UncleFester Czytałem sporo przepisów, w wielu nawet wędzenia nie ma. Są też takie, że wędzenie 6-8h w temperaturze 78 st. C. Bądź tu mądry
@wyborny
Wędzenie z podpiekaniem przez 8h - masakra - dostaniesz przesuszony i przewędzony wiór - błe
IMO lepiej uwędzić na zimno, nie przesuszając mięsa, a dopiero później powolna obróbka termiczna w rękawie.
@UncleFester To przepis Barona. xD Wyśle Ci na priv.
Przystawkę do zimnego wędzenia mam, tylko jeszcze nie czytała za dużo o tym. Zimne wędzenie to też kilka h chyba?
@wyborny
>Zimne wędzenie to też kilka h chyba?
Zgadza się, ale temp. około 20*C, nawet 8-10h nie uszkodzi mięsa termicznie, a będzie więcej niż mocno uwędzone.
EDYTKA.
Z priva wynika, że robisz Pastrami, jest OK.
masz moje błogosławieństwo i zezwolenie
@wyborny gdzie kupione? Na ich stronie nie widzę sklepu
Zaloguj się aby komentować