Nazbierałem sporo i nie wiem co z nimi robić.
-
Suszyć nie chcę, bo mam już masę suszonych grzybów
-
W occie grzybów nie lubię, zresztą i tak mam masę w zapasie, żona zrobiła
-
Zupy ze świeżych grzybów na razie mi się przejadły
-
Smażone z cebulką i w śmietanie są dobre z makaronem, ale też nam już się przejadły
-
Widziałem ciekawy przepis na "po węgiersku", np. z ryżem, ale różowypiorun mówi że papryka zabija smak grzybów
HALP!
#gotowanie #gotojzhejto #grzyby
To cholerę zbierasz, ja bym se zerwał i zjadł w każdej z wymienionych wyżej postaci:)
@Magnetar_Mike "Jestem prostym człowiekiem, widzę grzyba, to zbieram". Sama tak mam.
@Opornik Podsmaż i dodaj do farszu na gołabki/pierogi lub zrób bigos.
Możesz tez zrobić z nimi zapiekanki, użyć jako farszu do naleśników czy krokietów....
@paramyksowiroza No chyba właśnie tak zrobię, do pierogów z fetą będą super. @Magnetar_Mike Jestem grzybnym żydem
@Opornik my grzybiarze tak mamy, też bym zabrał - choćby dlatego, żeby nikt nie wyczaił miejscówki:)
@Magnetar_Mike Może je obsmażę lekko z cebulką (lub bez) i zamrożę na chude czasy, mam tak zamrożone opieńki maślaki i kurki, będzie można zimą dodać do czegoś.
@Opornik no proszę, opieńki się zbiera:)
@Opornik ja polubiłem kuchnię dla debili:
1. Masz coś
2. Kroisz to coś na plastry
3. Na patelni rozgrzewasz trochę masła
4. Obsmażasz plastry tego czegoś, aż się zarumienią z obu stron
5. Zdejmujesz podsmażone coś z patelni, solisz i wpierdalasz.
Ta procedura jeszcze mnie nie zawiodła.
@plemnik_w_piwie To dobra procedura.
@Opornik podgotuj i do zamrażarki. na sos czy zupę w zimie idealne
Ooo, koźlarz babka! A obok koźlarz krawiec - rzadki!
@Opornik a u mnie to tylko kleszcze i komary rosną
Zaloguj się aby komentować