@roadie swoim wpisem natchnął mnie po górskich wędrówkach do eksprymentowania, a że nogi bolą jak skurwesyn, wjechały odpowiednie "odbulowywacze" i człowiek zaczął rzeźbić - wyszło zacnie:
ketogeniczna partnerka wpierdoliła 2 dokładki, dzieciaki nie przychodzą bo najedzone zanim zacząłem gotować ale starsza już męczyła bułę co tak ładnie pachnie XD
zdjęcia dorzucę z telefonu jak mnie wóda nie odetnie do tego czasu
edit: zdjęcia dorzucone, akurat starsza córka zwabiona zapachem wpadła i trzeba było prawie siłą od patelni odrywać. no wędzonka ze słoniny plus papryka z chorizo robi taką robotę że niektórzy zwolennicy wędzonki mogliby to ochrzcić fasolka po bretońsku lv2
#gotujzhejto
-
chorizo z lidla w plastry, duża cebula w piórka, wędzona słonina (z Malina) ~200g w plastry, dwie puszki fasoli białej, przecier pomidorowy i sos sojowy do smaku, przyprawy
-
słonina na patelnię aż zacznie brązowieć
-
cebula na patelnię do zeszklenia i aż zacznie łapać kolor
-
chorizo in - wielokrotnie spaliłem chorizo bo papryka lubi się szybko palić a ja lecę na ogniu piekielnym. czeba paczać...szybko obsmażyć, żeby złapało ciepło i trochę koloru i lecimy dalej
-
odsączona fasola na patelnię żeby złapała ciepło
-
na koniec zalewa z fasoli wymieszana z przecierem pomidorowym
-
potrzymać na ogniu kilka minut, doprawiając majerankiem, pieprzem, sosem sojowym/solą/maggi wedle uznania
-
opcjonalnie: tarty twardy ser zółty albo rozpuścić w sosie gorgonzollę
ketogeniczna partnerka wpierdoliła 2 dokładki, dzieciaki nie przychodzą bo najedzone zanim zacząłem gotować ale starsza już męczyła bułę co tak ładnie pachnie XD
zdjęcia dorzucę z telefonu jak mnie wóda nie odetnie do tego czasu
edit: zdjęcia dorzucone, akurat starsza córka zwabiona zapachem wpadła i trzeba było prawie siłą od patelni odrywać. no wędzonka ze słoniny plus papryka z chorizo robi taką robotę że niektórzy zwolennicy wędzonki mogliby to ochrzcić fasolka po bretońsku lv2
#gotujzhejto
wołam @roadie @loopie bo pojebałem was w oryginalnym wpisie, dla potomnych.
Ile stocka potrzeba do tego przepisu?
Co Ty OPie wódę z lodem pijesz samą?
@MementoMori to jest ten magiczny składnik
Zaloguj się aby komentować