polskie gospodarzenie zdalo egzamin
#zalesie
Dychę za paczkę? Chyba ich tam bóg opuścił w tej fabryce czipsów
@Rudolf Do tego paczka coraz mniejsza. Strongi w Kerfie, 9,50 za 190g.
Edit: 9,20 za Laysy z pieca, 110g? Dobrze, że zerwałem z tym nałogiem (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@Rudolf 2 skrojone, usmażone ziemniory za dychę. Nosz kurwa. I ludzie to kupują.
Ale gdy np. kilo jabłek pół roku po sezonie kosztuje 4 zyla, to ludziom odpierdala że za drogo...
I dobrze, im mniej ludzi kupi to gówno tym lepiej. Chipsy dzisiaj mają w sobie tyle syfu że nawet już nie czuć zimnioka, a Laysy to już kompletna porażka.
Jak byłem młody ojciec pracował w Bahlsen (teraz Crunchips) Całe kartony tego dostawałem, pamiętam smak.
Chipsy i inne chrupki wtedy naprawdę smakowały dużo lepiej i miały bardziej subtelne dodatki smakowe.
Ale stało się to samo co z piwem, równają do jednej, globalnej normy, nawet jeśli jest gorsza od lokalnej i gorzej się sprzedaje.
Do tej pory nie mogę uwierzyć, że przyjęły się u nas chipsy np. octowe.
To była domena angoli.
@Opornik Kiedyś jadłem chipsy krabowe
@Enzo Cały czas są, czasem nawet robię to żona lubi.
@Opornik Lays solone, skład: ziemniak, olej roślinny (w zmiennych proporcjach kukurydziany, słonecznikowy, rzepakowy), sól.
No faktycznie niezdrowe w uj
https://dhtonline.pl/pl/p/Lays-Chipsy-ziemniaczane-solone-130-g/1020
@ElektrolizatorDwuczlonowy Kup sobie chipsy no-name, które czasem jeszcze można spotkać w marketach, i powiedz mi które lepsze. Coś jest z Laysami nie tak.
@Opornik Ale od octowych to się proszę odczepić, kocham takie kwaśne smaki
@Pawelvk ty anglosasie ty
@Rudolf Najlepsze jest to, że te same ciperki w UK wychodzą taniej, bliżej 8pln za paczkę xD
moje ulubione
Zaloguj się aby komentować