Kwaśne jak łocet ale spokojnie damy cukru,ognistej wody i będzie naleweczka.
e8fd7a74-ce66-47a6-8faa-83b8c0d3dc97
GazelkaFarelka

@Magneto do blendera, jogurcik, trochę cukru, opcjonalnie parę kostek lodu, zdrowy shake jak ta lala

Magneto

@GazelkaFarelka Ooo to też jest pomysł ale raczej dla żony.

GazelkaFarelka

@Magneto dla mnie jadalne tylko w takiej formie, nie mam pomysłu co innego można by z nimi zrobić

Daewoo_Esperal

@Magneto spirytusiku daj a nie wódy :)

Magneto

@Daewoo_Esperal Taa miałem na myśli spirytusik,nalewki tylko na spirytusie.

zegarmistrzswiatla

@Magento jak kwaśne to poczekać. Ja mam słodziutkie, jak cierpliwość pozwoli.

Acrivec

@Magneto to daj im trochę jeszcze dojrzeć żeby słodsze było

KochanekJaroslawaKaczynskiego

@Magneto Poczekaj, aż dojrzeją. Jeżyny muszą być całe czarne i miękkie. Najlepsze są ma koniec sierpnia. Jeżyny, twaróg, śmietana, trochę miodu i wspaniałe śniadanie gotowe. Jesli o nalewkę idzie, to nie trzymaj za długo w bimberku, bo to pestkowe i gorzknieje z czasem. Chyba, że lubisz cierpkie nalewki.

P.S. Właśnie zobaczyłem, że niektórzy piszą o spircie. Jak dla mnie, to tylko dobra księżycówka. No mój gust nalewka na spircie jedzie bezdomnym. Jednak jaki by nie był, trzeba pamiętać, żeby nie trunek startowy nie przekraczał 70%.

Zaloguj się aby komentować