Kumpel przywiózł to ze Szwecji, zastanawiam się, co z tym cholera zrobić teraz. Trzeba to trzymać w lodówce, czy można w temp. pokojowej? Nie odważę się chyba otworzyć tego w zamkniętym pomieszczeniu, bo nie wiem, czy po tym kapitalny remont nie byłby potrzebny. Jestem ciekaw, ale nie wiem, jak się do tego smakołyku zabrać ( ͡ಥ ͜ʖ ͡ಥ)
#kulinaria #szwecja
c148f5a8-217d-4caa-ac0a-cd83c835da20
Ciuplowski

@SuperSzturmowiec ale bez oszukiwania ( ‾ʖ̫‾)

tomilidzons

@Ciuplowski Dobrze że chłodno to można trzymać na zewnątrz, a dla pewności w wiadrze wody.

A jak jeść poprawnie? tutaj filmik instruktażowy

https://www.youtube.com/watch?v=AGRyr8yIo9w

Ciuplowski

@tomilidzons, przypomina mi się scena z "Jaws" jak badają zawartość układu trawiennego rekina

https://youtu.be/GqbU00uNiAY?si=k6f_2Kb8gcVgTtK4&t=239

Ale widać, że da się ( ✧≖ ͜ʖ≖)

slynny_skorpion

@Ciuplowski w lesie, ten pomysł chodzi za mną od trzech lat. rozwodu nie planuję, ale jestem nim straszony....

Ciuplowski

@slynny_skorpion duże ryzyko wieźć to w samochodzie ಠ_ಠ

slynny_skorpion

@Ciuplowski w samochodzie? do lasu jeździsz samochodem?

Ciuplowski

@slynny_skorpion a jakże, kawałek drogi trzeba pokonać, samochodem najszybciej.

zboinek

@Ciuplowski chłop Ci to ze Szwecji z buta przyniósł? xD nie pękaj

slynny_skorpion

@trixx.420 wdziałem. po tym to będę pił przez tydzień i będe na lublin112

Ciuplowski

@trixx.420 Wspaniałe, ale tutaj wspominają o tym, że został schłodzony przed otwarciem... oszustwo! (╯°□°)╯︵ ┻━┻

slynny_skorpion

@Ciuplowski to już nie ci Szwedzi co tysiąc lat temu...

Ciuplowski

@slynny_skorpion stali się delikatni, rozmiękli, to pewnie przez zmiany klimatyczne i cieplejszą wodę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Half_NEET_Half_Amazing

@Ciuplowski

podgrzej trochę i zjedz do obiadu

Ciuplowski

@Half_NEET_Half_Amazing wlać do garnuszka i gotować? ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽

Rudolf

@Ciuplowski otwórz to pod wodą, poważnie

Ciuplowski

@Rudolf, trochę oszustwo... pytanie, czy to będzie jakkolwiek smak miało, jak się wypłucze.

slawek-borowy

@Ciuplowski chodzi o gazy z fermentacji, pod wodą nie zasyfią Ci mieszkania oraz jest szansa że nie zwymiotujesz od zapachu (a dopiero od smaku :p)

korfos

@Ciuplowski to nie oszustwo tylko poprawna metoda otwarcia puszki z tym czymś

argonauta

@Ciuplowski ale właśnie to jest procedura:


  • otwierasz w wiadrze z wodą na zewnątrz

  • Jak już wyjmiesz rybę to oczyszczasz ją z wnętrzności - wielu nie wie, że flaki trzeba wywalić i to od nich rzygają dalej niż widzą;)

RogerThat

próbowałem, nic specjalnego

AndrzejZupa

Do zimnego bo to cały czas fermentuje - ja wyjebalem do kontenera 3 puszki bo spuchły niemożebnie🙃

VonTrupka

tu masz prawidłowy instruktaż (´・ᴗ・ ` )


https://www.youtube.com/watch?v=kADGFdE00KY


ps. jw. wspomniano, puchę otwiera się pod wodą i przepłukuje kiszonego śledzia bo jest wkurwełe słony

panporucznik

Próbowałem kiedyś i straciłem wtedy cały szacunek dla Szwedów Śmierdzi niemiłosiernie. Sama ryba smakuje jak słona, miękka i mokra gąbka. Nic tam ciekawego w smaku się nie dzieje. No ale o gustach podobno się nie dyskutuje. Powodzenia!

VonTrupka

@panporucznik tak jak i brytyjczycy tracący resztki szacunku do polaków po ugotowaniu salcesonu (´・ᴗ・ ` )

Wyrocznia

Trzeba to trzymać w lodówce, czy można w temp. pokojowej? 


@Ciuplowski powinieneś się zastanowić nad sobą i nad swoim wykształceniem, które ewidentnie jest marne…

Ciuplowski

@Wyrocznia, odstaw wódkę.

s_____

@Ciuplowski W razie blokady drogi przez debili przyklejonych do asfaltu, otwórz i opróżnij zawartość.

Ciuplowski

@s_____ , puszka jest tak nabrzmiała, że przy otwieraniu sam bym oberwał

VonTrupka

@Ciuplowski bombaż to nie igraszki (´・ᴗ・ ` )

Zaloguj się aby komentować