Tutaj Buldak X3 z dodatkami.
#gotowanie #koreanskienoodle #jedzenie
@Taxidriver Nie telepie za mocno? #kuchniaazjatycka
@Opornik szczerze, czasem X2 wydają się bardziej pikantne.
Ja ogólnie dodaje swojego chilli do tego.
@Taxidriver Buldaki 3x są nierówne, czasem słabsze niż 2x, czasem gdzieś w okolicach 4x. Chyba kontrola jakości w 3x jest po prostu słabsza.
@LondoMollari to są takie X4?
@Taxidriver Nie, nie ma 4x, to tylko moja subiektywna ocena, że niektóre smakują jakieś 2 razy mocniej niż buldaki 2x, a niektóre podobnie albo słabiej do 2x.
Ale, jeśli chcesz sobie zrobić 4x, to można dokupić ten ich sos w butelkach, i dodać go więcej.
@LondoMollari mam ich sos ale ja dla podbicia smaku dodaje swojego chilli i tyle.
@Taxidriver @LondoMollari No właśnie ja raz kupiłem, to po chwili wylałem i musiałem płukać gębę mlekiem.
A przecież lubię ostre, do prawie wszystkiego dodaję. Może trafił mi się jakiś wyjątkowo "przesolony" skurwesyn.
@Opornik ale, że pikantny? Jeśli tak to mamy ciut inną tolerke.
Kolorystyka tych azjatyckich dań jest wyborna.
Mmm, zachciało mi się dżapcze (japchae)
Jak trafię 3x w dobrej promce to biorę ile jest, później zupki robię z połową załączonej pasty, druga połowa idzie do majonezu tworząc zajebiste sosiwo. Makaron w buldakach jest bardzo fajny, głównie dla niego je kupuję.
@wonsz zgadzam się, ten makaron jest extra.
@wonsz o proszę. Dobry pomysł, dla mnie za ostre są te zupki, może to jest rozwiązanie.
Zaloguj się aby komentować