#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto #gotowanie #szynkowar #wedlinydomowe
@madhouze do jakiej temperatury parzyłeś?
@Lubiepatrzec Niestety nie przypilnowałem i nie wiem. Parzylo się 2h w około 80 stopniach.
@madhouze
jak za suche to następnym razem z boczkiem
@Half_NEET_Half_Amazing ale to jakoś w kawałkach?
@madhouze robisz jeden podstawowy błąd.
Nie piszesz przepisów.
Napisz jak robiłeś, czasy, temperatury, marynowanie... może jakiś ekspert ci doradzi na przyszłość, a tak to nawet nie wiem jak mogę ci pomóc
(nie jestem ekspertem, który mógłby ci doradzić, wyłudzam tylko przepis)
@plemnik_w_piwie to był spontan. Użyłem 17g peklosoli i 30ml wody na 1kg piersi, czyli w sumie peklowanie na sucho około tygodnia. Pieczenie w 80 stopniach przez 2h. Temperatura mięsa była niekontrolowana.
Pierś bez dodatkowego tłuszczu będzie sucha... Może następnym razem kawałki i wymieszaj z udźcem? Tam jest trochę tłuszczu
@moll musiałem już jakoś wykorzystać ten kawałek, więc mocny spontan poleciał, ale będę miał to na uwadze
Zaloguj się aby komentować