Knedle twarogowe na kompocie z jabłek i pigwy(taka wersja klusków sląskich tylko że z Liechtenstainu)
Składniki:
30 g masła
10 g cukru waniliowego
1/2 kawałka skórki z cytryny
300 g twarogu
2 szt. jajek
60 g kaszy manny
Ubijamy masło, cukier waniliowy, sól i skórkę do uzyskania puszystej masy. Dodajemy twaróg i jajka, a następnie
następnie wsypujemy kaszę mannę. Pozostawiamy w lodówce na 1 godzinę, uformowaną masę i gotować przez 15 minut.
150 g masła, 100 g bułki tartej, 1 szczypta soli
Masło zrumienień i wymieszaj z bułką tartą i cukrem (namoczć to w bułce tartetej
Farsz:70 g jabłek, 10 g masła, 30 g galaretki pigwowej, sok z cytryny.
Jabłka pokrój w kostkę, zrumień na maśle i zalej galaretką pigwową. Krótko trzymaj na ogniu,
dopraw cytryną.
Składniki:
30 g masła
10 g cukru waniliowego
1/2 kawałka skórki z cytryny
300 g twarogu
2 szt. jajek
60 g kaszy manny
Ubijamy masło, cukier waniliowy, sól i skórkę do uzyskania puszystej masy. Dodajemy twaróg i jajka, a następnie
następnie wsypujemy kaszę mannę. Pozostawiamy w lodówce na 1 godzinę, uformowaną masę i gotować przez 15 minut.
150 g masła, 100 g bułki tartej, 1 szczypta soli
Masło zrumienień i wymieszaj z bułką tartą i cukrem (namoczć to w bułce tartetej
Farsz:70 g jabłek, 10 g masła, 30 g galaretki pigwowej, sok z cytryny.
Jabłka pokrój w kostkę, zrumień na maśle i zalej galaretką pigwową. Krótko trzymaj na ogniu,
dopraw cytryną.
Przepysznie to wygląda
@Sobierajmateusz o jesu, przypomniales mi że nie zjadlem w tym roku knedli z śliwkami, co za strata
Zaloguj się aby komentować