Klasyka gatunku. Ogórki kiszone nie smakują tak jak kiedyś, ale to produkt sezonowy i może to dlatego.

#jedzenie #gotujzhejto
6a9d8148-94a4-4cb9-8581-cbb7ab89521f
Acrivec

Po prostu trzeba kupić ogórki które nie były nawożone azotem.


Takie kiszone ogórki są ładnie twarde, gazujace, rześko kwaśne.


A nie ta miękka papka o smaku miękkiej kwaśnej papki.

JaktologinniepoprawnyWTF

@Acrivec Są twarde, ale może to wcześniaki albo coś mam z mordą bo mi się coś na języku porobiło.

DiscoKhan

@Acrivec Dobre ogóry trzeba ukisić samemu.


Kupowałem całkiem przyzwoite ale co swojskie to swojskie, nie ma podejścia.

JaktologinniepoprawnyWTF

@DiscoKhan To fakt, kupne nie mają podjazdu do domowych.

Pindorek

@JaktologinniepoprawnyWTF to w środku to mortadella?

def

Ja tam nie ufam kupnym kiszonym, jak juz kupuje to te w occie, a kiszone trzeba samemu zrobic zeby byly dobre

Gepard_z_Libii

@def Krakus robi dobre kiszone.

Chyba że lubisz grube dryblasy, bo te od Krakusa malutkie są, ale za to chrupiące i smaczne.

Zaloguj się aby komentować