#pijzhejto #pielegnacjawlosow
I miut do tego i zostawić na kilka godzin
@SuperSzturmowiec nie no ja to piję od razu całe
@UmytaPacha fuj
@UmytaPacha nie łatwiej po prostu kupić witaminę b w tabletkach która właśnie z drożdży jest zrobiona i łykać bez odruchu wymiotnego?
@Acrivec różne suple sobie próbuję od czasu do czasu, teraz padło na drożdże. Powiesz - w tabletkach drożdże nie byłoby łatwiej?
No byłoby. Ale jaka przygoda doświadczeń by mnie ominęła!
@UmytaPacha Jak kupisz sobie zapas tabletek to będziesz je brać z przyzwyczajenia.
Przy piciu tych drożdży na żywo stawiam że za jakiś czas przestaniesz to pić z niechcenia.
Łot technika
@UmytaPacha PS: Polecam Biotyna Gold MAX (ALG PHARMA). Tanie jak barszcz, albo jeszcze tańsze.
10000% biotyny, 100% cynk, 100% selen, 273% B1, 100% B6, 100% B12.
Do tego możesz sobie jakiś komplex B oparty o drożdże dorzucić jak masz fantazję.
@Acrivec no dłużej niż tydzień pić tego cholerstwa nawet nie zamierzałam xd
ale w sumie mogę się rozejrzeć za tabsami
tyle biotyny to trochę przegięcie dla mnie, wystarczająco jej dostarczam w diecie
@UmytaPacha Biotyna jest rozpuszczalna w wodzie więc nadmiar jest usuwany z moczem.
Suplementowanie czegokolwiek przez tydzień nic Ci nie da, suplementacja przynosi wyniki po miesiącach stosowania. A to oczywiście jeszcze wymaga żeby w diecie ich brakowało, bądź z jakiegoś powodu organizm miał problemy z absorbowaniem ich z diety.
Przez tydzień to można lekiem zatrzymać i ewentualnie nadrobić niedobory. Albo jak lekarz nakaże coś intensywnie przez jakiś czas jeść.
Tak se ło przez tydzień drożdże pić to bez sensu. ( ͡o ͜ʖ ͡o) Torturowanie się
@Acrivec no nadmiar wysikam, więc jak mi to nie potrzebne to po co zawracać wątrobie gitarę
i Panie, nie ucz ojca dzieci robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@UmytaPacha są drożdże nieaktywne, które smakują trochę jak ser. Można je dodawać do wszystkiego.
Pierwszy raz widzę coś takiego jak picie drożdży ಠ_ಠ
Ja bym to wypił ze smakiem.
@Topia kupuj drożdże i rób relację z picia, bo chyba nie takiego smaku będziesz się spodziewał
@UmytaPacha zdarzało mi się "podpijać" trochę robiąc zaczyn na ciasto drożdżowe, więc smak znam i lubię. A pić nie chcę, bo nie wiem do to zdrowe i dlugo się potem beka :p
@Topia zdrowe tylko trzeba je najpierw zalać wrzątkiem żeby nie fermentowały w jelitach : p
i bez cukru smakuje dużo gorzej. jeden rabin mówi że przy piciu drożdży z cukrem mniej dobroci się przyswoi, drugi mówi że słodzić się nie bać, więc nie wiem, próbuję bez
@UmytaPacha to po co to pić zalane wrzatkiem, skoro już je tym zabijesz? Równie dobrze można dodać do mąki i upiec z tego bułkę.
@Topia dezaktywujesz tylko drożdże by nie fermentowały, witaminy i minerały zostają - w dużo większych ilościach niż w upieczone bułce
Zaloguj się aby komentować