#jedzenie
Żółtko moczone w sosie sojowym przez 5-8 godzin to jest jakieś pieprzone złoto! Można zjeść z tatarem, pieczywem czy w jakikolwiek inny sposób. Polecam! 💛
Ps. Im dłużej leży w sosie tym robi się twardsze.
Żółtko moczone w sosie sojowym przez 5-8 godzin to jest jakieś pieprzone złoto! Można zjeść z tatarem, pieczywem czy w jakikolwiek inny sposób. Polecam! 💛
Ps. Im dłużej leży w sosie tym robi się twardsze.
@Lubiepatrzec nie wiem czy konsystencja byłaby dla mnie do przyjęcia
@ciszej konsystencja jest zmienna w czasie. To jest wciąż płynne ale trochę bardziej gęste od zwykłego żółtka natomiast po kilkunastu godzinach jest gęste jak majonez i idealne do smarowania na bagietce, zwłaszcza tostowanej. Bardzo polecam!
@Lubiepatrzec ok majonez mnie przekonuje xd
Super sprawa! Ono przechodzi cale sojowym w takim czasie? Trzymasz w lodówce czy w temp pokojowej? Sprawdze juz za... Parę godzin xD
@ciri0x5a sojowy wsiąka w jajko ale chyba nie całkiem. Trzymam w lodówce, bo jednak surowe jajko i nie chcę ryzykować.
Smacznego!
Widze, ze dzisiaj dzien tatara ;)
@bartek555 pod te żółtko kupiłem ☺️
Zaloguj się aby komentować