#jedzenie

Żółtko moczone w sosie sojowym przez 5-8 godzin to jest jakieś pieprzone złoto! Można zjeść z tatarem, pieczywem czy w jakikolwiek inny sposób. Polecam! 💛
Ps. Im dłużej leży w sosie tym robi się twardsze.
Lubiepatrzec userbar
e40da159-6352-4ba2-8a2c-062f071a83f3
ciszej

@Lubiepatrzec nie wiem czy konsystencja byłaby dla mnie do przyjęcia

Lubiepatrzec

@ciszej konsystencja jest zmienna w czasie. To jest wciąż płynne ale trochę bardziej gęste od zwykłego żółtka natomiast po kilkunastu godzinach jest gęste jak majonez i idealne do smarowania na bagietce, zwłaszcza tostowanej. Bardzo polecam!

ciszej

@Lubiepatrzec ok majonez mnie przekonuje xd

ciri0x5a

Super sprawa! Ono przechodzi cale sojowym w takim czasie? Trzymasz w lodówce czy w temp pokojowej? Sprawdze juz za... Parę godzin xD

Lubiepatrzec

@ciri0x5a sojowy wsiąka w jajko ale chyba nie całkiem. Trzymam w lodówce, bo jednak surowe jajko i nie chcę ryzykować.

Smacznego!

bartek555

Widze, ze dzisiaj dzien tatara ;)

Lubiepatrzec

@bartek555 pod te żółtko kupiłem ☺️

Zaloguj się aby komentować