#jedzenie niebo w gębie 2 dzień z rzędu
54fff462-5e84-4efb-8dd2-3548d351ad9c
vredo

"niebo w gębie 2 dzień z rzędu"


@PlatynowyBazant20 Niektóre dania są smaczniejsze drugiego dnia, jak "odleżą"

kuba-brylka

@vredo u mnie się mówi "jak się przegryzą"

vredo

@kuba-brylka O! Słówko mi uciekło. U mnie też tak się mówi i to nie jest głupie, działa.

paulusll

@PlatynowyBazant20 Dlatego ja lubię jesień! Fasol to jest coś co kocham i przez całe lato na to czekam

PlatynowyBazant20

@paulusll ta akurat kupiłem w Carrefour Oświęcim 😉

paulusll

@PlatynowyBazant20 Moja mama mi taką robi, identyczna z wyglądu. Dlatego miałem pewne ALE do fasolki którą wrzucał @Half_NEET_Half_Amazing

PlatynowyBazant20

@paulusll no właśnie on to miał gęste fest. Ja wolę zupę z mieszanki różnych fasolek, czasem nawet ciecierzycy dodam

paulusll

@PlatynowyBazant20 Bulion z tej fasolki jest najlepszy!

PlatynowyBazant20

@paulusll z żeberkami i boczkiem

Half_NEET_Half_Amazing

@paulusll

fasolka po bretońsku=/= zupa

paulusll

@Half_NEET_Half_Amazing Ty tu nie tutej!

Alawar

Polecam dzień wcześniej zjeść żurek z jajcami na drugi dzień fasolkę po bretońsku. I nikt Ci do pokoju nie proszony nie włazi

paulusll

@Alawar Po Śląskim Żurze nie ma rewolucji! Po fasolce to się mogę zgodzić.

Alawar

@paulusll To jest kumulacja!

paulusll

@Alawar Śląski Żur jest kwaskowy i bardzo dobrze robi na jelita!!! Moja mama u siebie w sklepie kisi żur i to idzie na eksport! Wszytko Śląscy Niemcy wykupują, biorą po 5l.

GrindFaterAnona

@PlatynowyBazant20 jak sie robi taką rzadką fasolową? Mi zawsze gęsta wychodzi. Na wodzie? Bulionie? Jak to robisz

PlatynowyBazant20

@GrindFaterAnona najpierw wywar z łopatki, potem wchodzi fasolka i dalej jak na opakowaniu z wczorajszego mojego wpisu, potem przyprawy podpieczony boczek i koncentrat pomidorowy

Pirazy

@PlatynowyBazant20 ALERT RCB: UWAGA NA SILNE WIATRY, ZABEZPIECZ ODBYTEK

Zaloguj się aby komentować