"niebo w gębie 2 dzień z rzędu"
@PlatynowyBazant20 Niektóre dania są smaczniejsze drugiego dnia, jak "odleżą"
@vredo u mnie się mówi "jak się przegryzą"
@kuba-brylka O! Słówko mi uciekło. U mnie też tak się mówi i to nie jest głupie, działa.
@PlatynowyBazant20 Dlatego ja lubię jesień! Fasol to jest coś co kocham i przez całe lato na to czekam
@paulusll ta akurat kupiłem w Carrefour Oświęcim 😉
@PlatynowyBazant20 Moja mama mi taką robi, identyczna z wyglądu. Dlatego miałem pewne ALE do fasolki którą wrzucał @Half_NEET_Half_Amazing
@paulusll no właśnie on to miał gęste fest. Ja wolę zupę z mieszanki różnych fasolek, czasem nawet ciecierzycy dodam
@PlatynowyBazant20 Bulion z tej fasolki jest najlepszy!
@paulusll z żeberkami i boczkiem
@paulusll
fasolka po bretońsku=/= zupa
@Half_NEET_Half_Amazing Ty tu nie tutej!
Polecam dzień wcześniej zjeść żurek z jajcami na drugi dzień fasolkę po bretońsku. I nikt Ci do pokoju nie proszony nie włazi
@Alawar Po Śląskim Żurze nie ma rewolucji! Po fasolce to się mogę zgodzić.
@paulusll To jest kumulacja!
@Alawar Śląski Żur jest kwaskowy i bardzo dobrze robi na jelita!!! Moja mama u siebie w sklepie kisi żur i to idzie na eksport! Wszytko Śląscy Niemcy wykupują, biorą po 5l.
@PlatynowyBazant20 jak sie robi taką rzadką fasolową? Mi zawsze gęsta wychodzi. Na wodzie? Bulionie? Jak to robisz
@GrindFaterAnona najpierw wywar z łopatki, potem wchodzi fasolka i dalej jak na opakowaniu z wczorajszego mojego wpisu, potem przyprawy podpieczony boczek i koncentrat pomidorowy
@PlatynowyBazant20 ALERT RCB: UWAGA NA SILNE WIATRY, ZABEZPIECZ ODBYTEK
Zaloguj się aby komentować