Pieczone kotleciki z #airfryer
Mięso ze świni, jajko, cebula, przyprawy, trochę keczupu, sól i 20 minut pieczenia w 180 stopniach.
Edit: następnym razem skrócę czas pieczenia o kilka minut, bo są za suche.
Jaki masz model?
@bartek555 najlepiej wydane 300 zł w historii wszechświata 😉
@Lubiepatrzec właśnie myślę o zakupie, pośród ton chińszczyzny jest Philips, tego modelu w sumie nie widziałem (jeszcze)
@conradowl mój działa bez zarzutu i chyba mogę go z czystym sumieniem polecić
Mmm, takie trochę po ślunsku, delikatny węgiel, lubię.
@vredo przypalił się ketchup 😁
@Lubiepatrzec Kusisz dioble
@vredo bardzo polecam 😁
@Lubiepatrzec Rzuć we mnie tą śnieżką z mięsa xd
Nie żebym podrywał ciebie ale może masz siostrę
@vredo nie mam 😁
@Lubiepatrzec No to trudno, zostajesz ty
@vredo ja nie giej 😉
@Lubiepatrzec To żaden problem
@Lubiepatrzec mordo, ketchup to już mocno przetworzone jedzenie, a jeszcze ci się skarmelizował i spalił, bo cukru też do niego dodają. Jak już to jakiejś pasaty, przecieru, drobno krojonych pomidorków dodaj. Ketchup to na talerz.
@Tawantinsuyu wiem wariacie, tak se dodałem i to była średniaczkowa decyzja.
Też chyba sobie kupię to ustrojstwo
@starszy_mechanik polecam
@Lubiepatrzec ładne, chociaż lekkie wungielki, ale nie wzgardziłabym
btw zrób se kiedyś takie bez cebuli, za to daj zblendowany seler naciowy - nigdy nie wychodzą suche. Dla smaku warto dodać ser (parmezan najlepiej) lub płatki drożdżowe do masy - takie klopsy z sosem pomidorowym wchodzą jak złoto
@ismenka przypalił się ketchup którego dodanie było błędem. Następnym razem zrobię chyba z serem żółtym bo to połączenie wydaje się bardzo ciekawe.
@ismenka ale zaintrygował mnie ten seler naciowy. Muszę o tym pomyśleć. Dzięki ☺️
@Lubiepatrzec polecam. Tam w sumie możesz dać i cebulkę, i selera. Ja w tej formie (mięso, seler, ser) robię pulpeciki w sosie serowym i niebo w gębie
@ismenka w serowym sosie to bym zjadł.
@Lubiepatrzec to zrób
@ismenka
Będzie robione!
Jeszcze jak!
@Lubiepatrzec pochwal się potem zdjęciem i zamawiam jednego klopsa… albo dwa
Zaloguj się aby komentować