Jednak wloska mąka caputo robi robotę
#pizza #gotujzhejto
A_I userbar
ef9ea4a1-8df4-4a17-a89a-4cd02af41003
A_I

Komentarz usunięty

def

A jaka hydracja? bo ja dla 70% już tak słabo ją widzę, ciasto się rwie podczas rozciągania, tak do 67% jest spoko, mówię o Caputo pizzeria

A_I

@def na kg mąki 600ml wody, czyli 60%? Bo jeszcze nie ogarniam jak się to liczy i póki co to już maks dla mnie bo ciężko mi opanować takie lejące ciasto

def

@A_I 60%, masz rację, to lajcik, taki protip po prostu wymieszaj ciasto i zostaw na godzinę, nie używaj robota, bo on niestety tylko utrudnia pracę, potem rozciągnij ciasto i je złóż

Giblet5280

Ostatnio byłem we Włoszech i przywiozłem 5 paczek, a 5 kupiłem w Auchan. Wczoraj nie mogłem znaleźć w kuchni zwykłej mąki

Zaloguj się aby komentować