#gotujzhejto #domowelepsze mój tag to obserwowania lub czarnolisto.
przedwczoraj otworzyłem kiszoną rzodkiewkę z kalafiorem. gówniarze plują, ja się delektuję zagryzając do mięska. nie pikantnie, bo na próbę.
ps. coś ta Twoja kiszonka zbyt kolorowa. ile minęło od zamknięcia?
@slynny_skorpion gówniarze będą pluć bo o ile kalafior już potrafi wonić, to rzodkiew robi bączurowy rozpierdol przy kiszeniu straszny
Aż mi się przypomniało jak trzymałem keto: słonina słoikowa kwasiora na wieloziarnistym chlebie białkowym, zapijana miksem kwasu buraczanego z domowym jogurtem, zagryzania takimi znajdźkami z piwnicy...chyba trzeba zrobić nowe postanowienia na 2024.
@slynny_skorpion nie wiem co masz namyśli pisząc zbyt kolorowa? Że jeszcze nie ukiszona? Już prawie gotowa (we wtorek wstawiłem).
@Astro dokładnie. ja trzymam minimum 2 tygodnie przed degustacją. w tym roku robiłem jeszcze kiszoną cukinie. starszemu powiedziałem, że to ogórek kiszony i zjadł bez plucia
@slynny_skorpion dwa tygodnie to jak dla mnie już nieco przekiszona. I oczywiście to są osobnicze preferencje więc nie jest tak że moja racja jest mojsza :) po to robimy w domu żeby każdy miał tak jak lubi :)
Na szczęście nie mam dzieci więc nikt mi nie pluje :)
@Astro No dobra, muszę podjąć temat
PS. jestem w jeszcze w tych sprawach lajkonikiem, mogę się mylić
Masz Ty sumienie człowieku?! Takie smaki wrzucać i wkurwiać ludzi..echhh
@AndrzejZupa nie mam żadnego sumienia. Nie mam też strachu i pieniędzy. Za to mam kiszonki :)
@Astro kalafior też w takiej mieszance świetnie wychodzi
@Niv w nienawiści do kalafiora zostałem wychowany i chyba nic tego nie przełamie. Brokuł to max mojego kompromisu.
Zaloguj się aby komentować