Ja mam swojego faworyta, i opowiem Wam dlaczego. KAPSALON. Ano dlatego, że jest zacny xD, to frytki z posypką (w serze) z kurczakiem, a na to wchodzą różne śmieci typu sałata, kukurydza, cebula, ogórek, pomidor, oliwki i moim zdaniem fajnie się to komponuje, i przyjemnie zjada. No i smakuje tak na 30%, przynajmniej ten dobrze zrobiony.
#ankieta
Co bierzesz na gastrofazę?
Nie jem smieci.
@Cybulion Niestety nie zmieściłem wszystkich odpowiedzi, typu nie jem, op to pedau itd
@WonszZagladyPsa spoko, nie winie cie :)
@WonszZagladyPsa zjem wszystko
@Zielczan Szanuje.
@Zielczan bardzo dobrze, niedostateczny, możesz usiąść, nie zrozumiałeś pytania.
Kapsalon jest sztos, jadłem dawno temu, ale pamiętam, że było giga dobre.
@WonszZagladyPsa jak w serze? Majonezem go, a całość jeszcze keczupem
Kapsalon jest król kebaba jak lew jest król Dżungli
@slawomiras
@WonszZagladyPsa Ciekawostka - kapsalon to po holendersku salon fryzjerski. Nazwa się wzięła z Rotterdamu, gdzie jeden fryzjer przychodził do znajomej knajpy z kebabem i zamawiał własną kompozycje frytek z kebsem, zapieczonych pod serem z sosem i salatka na wierzchu. Inni klienci podpatrzyli i się rozeszło.
Jakieś 10 lat temu jadłem tam najlepszego kapsalona, knajpa pewnie nie ta sama, bo wtedy to już bylo popularne w całej Holandii.
@WonszZagladyPsa z kupnych to pizza, ale uwielbiam czasami zrobić sobie czosndoga deluxe w domu, jest zajebisty.
Uwaga podaję przepis:
Bierzemy 1 bagietę czosnkową do opiekania Dania Express z biedronki, rozkrajamy na pół po długości od góry, w szczelinę wkładamy 3 plastry sera gouda lub morskiego Światowid z biedronki, na to
2 parówki z szynki kraina wędlin (żadne kurwa berlinki!!!), posypujemy przyprawami (np. płatki chilli, oregano, papryka, suszone pomidory z bazylią, co kto lubi) i do piekarnika 220 stopni 10-13minut. Jak bagiety się pieką kroimy w drobną kostkę pomidora i ogórka świeżego albo konserwowego. Jak ktoś lubi to można dorzucić ostre papryczki.
Po wyjęciu z piekarnika smarujemy górę majonezem, na to kładziemy mieszankę warzyw, to polewamy keczupem i na koniec posypujemy cebulką prażoną.
Dodatki i sosy w tej kolejności minimalizują rozsypywanie się wszystkiego na boki (ale i tak się rozsypie). Polecam!
miesiany miesiany
ostatnio wjebałem kebsa wiekszego od swojej głowy
50zl+ kosztował
😂
Robione w domu - Tortilla z kurczakiem i warzywami i smash burger ostatnimi czasy
@WonszZagladyPsa kebab. Mógłbym jeść codziennie, a zdarza się jeść przez większą część tygodnia.
@WonszZagladyPsa hot dog dla mężczyzn? Przecież to babski zwyczaj parówę do mordy pakować. Co innego pizza, trójkącik jak łono, a jak z rybą zamówisz i zamkniesz oczy to lepsze niż seks
Zaloguj się aby komentować