Jaki Wpływ Medyczny mają Flawonoidy Znajdujące się w Roślinie Konopi
hejto.pl#konopie #indyjskie #medyczny #flawonoidy #ultimateseeds #efekt #spekrtum
@THC-THC Jakie są główne źródła flawonoidów w diecie człowieka? Poniżej w niektórych produktach żywnościowych podana jest zawartość związków flawonoidowych:
izoflawony: soja (1 mg/g ziarna), produkty sojowe, rośliny strączkowe;
flawonole: cebula (0,3 mg/g), jabłka (0,03 mg/g), herbata (10–25 mg/l), sałata, brokuły, ciemne winogrona, jagody bzu czarnego, kapusta;
flawanole: herbata (1 mg/ml), ciemna, gorzka czekolada (>70% kakao – 0,8 mg/g), czerwone wino (270 mg/l), jabłka, kiwi (4,5 mg/kg);
flawony: seler, czerwona papryka, pietruszka, cytryna, tymianek;
flawanony: pomarańcze, grejpfruty (125-250 mg/l soku);
antocyjany: winogrona, czerwone wino (26 mg/l), wiśnie (4,5 mg/kg), truskawki (0,15 mg/kg), czarna porzeczka, czarny bez, aronia, borówka czernica.
To samo ale bez negatywnych psychoaktywnych skutków zielonego oraz bez spierdolenia ośrodka nagrody w mózgu.
@AdelbertVonBimberstein ale po ziole nie ma pierdów a po fasoli są
Zaloguj się aby komentować