Jaki Wpływ Medyczny mają Flawonoidy Znajdujące się w Roślinie Konopi

Jaki Wpływ Medyczny mają Flawonoidy Znajdujące się w Roślinie Konopi

hejto.pl
Konopie indyjskie posiadają wiele cennych składników, pierwsze myśli jakie się nasuwają to terpeny oraz kannabinoidy. Stanowią one znaczną część w roślinie jak zarówno najczęściej się o nich mówi i są one bardzo dokładnie przebadane, lecz są inne mniej znane substancje w roślinach o właściwościach równie zaskakujących. Jedną z grup mniej znanych są flawonoidy. Flawonoidy stanowią podgrupę polifenoli, znane są z występowania w wielu różnych roślinach jak i często odpowiadają za kolor kwiatów oraz owoców. Wspominając flawonoidy w konopiach są zarówno znane z efektu otoczenia, polega to na tym iż wszelkie substancje w roślinie stanowią jedną całość...https://ultimateseeds.pl/2023/12/28/medyczny-potencjal-flawonoidow-w-roslinach-konopi-indyjskich/

#konopie #indyjskie #medyczny #flawonoidy #ultimateseeds #efekt #spekrtum

Komentarze (2)

AdelbertVonBimberstein

@THC-THC Jakie są główne źródła flawonoidów w diecie człowieka? Poniżej w niektórych produktach żywnościowych podana jest zawartość związków flawonoidowych: 


  • izoflawony: soja (1 mg/g ziarna), produkty sojowe, rośliny strączkowe; 

  • flawonole: cebula (0,3 mg/g), jabłka (0,03 mg/g), herbata (10–25 mg/l), sałata, brokuły, ciemne winogrona, jagody bzu czarnego, kapusta; 

  • flawanole: herbata (1 mg/ml), ciemna, gorzka czekolada (>70% kakao – 0,8 mg/g), czerwone wino (270 mg/l), jabłka, kiwi (4,5 mg/kg); 

  • flawony: seler, czerwona papryka, pietruszka, cytryna, tymianek; 

  • flawanony: pomarańcze, grejpfruty (125-250 mg/l soku); 

  • antocyjany: winogrona, czerwone wino (26 mg/l), wiśnie (4,5 mg/kg), truskawki (0,15 mg/kg), czarna porzeczka, czarny bez, aronia, borówka czernica. 


To samo ale bez negatywnych psychoaktywnych skutków zielonego oraz bez spierdolenia ośrodka nagrody w mózgu.

roadie

@AdelbertVonBimberstein ale po ziole nie ma pierdów a po fasoli są

Zaloguj się aby komentować