Zależy do czego. Na surowo to Extra Vergine, a do gotowania Sansa.
Tylko nie wiem, czy tak dużo zdrowsza niż rzepakowy. :D
@Pomidorken hehe, a widziałeś oliwę z oliwek rzepakową? ( ͡• ͜ʖ ͡• )
edyta: znalazłem, tylko to rzepakowy z oliwą. O to Ci chodziło?
@Pan_Wiesio Nie ale o to, że oliwa jest przereklamowana i oszukują na składzie.
@Pomidorken nie przeczę, ale OP pytał o oliwę z oliwek
Do jakich celów?
@porter Włoskie często są oszukiwane, swego czasu nawet niemiecki Aldi zrobił aferę i zerwał kontrakty. To jest ciekawe, że nawet taka tania sieć ma swoje wymagania i kontrole jakości. Chcieli m.in. żeby po kodzie z butelki dało się określić od jakiego rolnika pochodziły oliwki. Okazało się, że Włosi mieszali oliwy i się rypło. Więc zaczęli brać z Hiszpanii (ale to był Aldi Sud). Ja zwykle zamawiam w internecie, mam swoją sprawdzoną (właśnie tę, którą wtedy wybrało m.in. Aldi, choć oni dostają nieco inne - tym razem wymogi smakowe).
@porter Hiszpanska lepsza. Wloska to tylko przekrety.
Zaloguj się aby komentować