#pizza #gotowanie #jedzenie
chciałem picce po drodze zjeść patrzę szyld przy lokalu - pizza i okazuje się że pizzy już nie mają od dawna - kurde to tak ciężko zdemontować te reklamę? ehh
@kobiaszu Najlepiej właśnie kiedy ciasto odstoi w lodówce przynajmniej dzień.
Może mi ktoś doradzić? Bardzo proszem o pomoc. Wezme sobie ciasto rozłoże na czymkolwiek, poleje sosem, nałoże składniki albo nawet nie tylko od razu samo ciasto wloże na chwile do piekarnika. Zawsze, ale to zawsze musze odprawiać istnie szatańskie rytuały, żeby odkleić to ciasto od podłoża na którym je rozprasowałem. Jak użyje mąki żeby się nie przylepiło to potem pitca jest ochydna, oliwa nie daje rady. Prosze o pomoc🙏🏻
A pitca autora zacna😍
@cebulion Użyj krupczatki/semoliny. Poza tym ciasta się nie wałkuje tylko kręci rękoma. Posłuchaj się Vito: https://youtu.be/G-jPoROGHGE
@kobiaszu nie używam wałka tylko najpierw kręce, a potem palcami naciskam od środka do brzeszków. A ta semolina to jakaś specjalnie zmielona ma być? Bo jak używałem to w sumie nie było różnicy. Krupczatki nie używałem, jest sens sprawdzać?
Za Vita zawsze propsy, chciałbym być tak szczęśliwy jak on
@cebulion ja daję papier do pieczenia, nie dość że się nie klei to jeszcze łatwiej wkładać i wyjmować łopatką.
@kobiaszu
A to właśnie ciasto nie ma odstać w lodówce jednego dnia bo drożdże coś tam coś tam?
Zaloguj się aby komentować