Jabłka w cieście naleśnikowym. Dobre bo szara reneta.

#jedzenie #gotujzhejto
c6e45673-d772-4600-9c52-ab815361a181
UmytaPacha

próbowałam kiedyś to zrobić i wyszła sraka, bo ciasto za rzadkie xD

ale smakowało jak minijabłeczniki, więc i tak fajnie

wyborny

@UmytaPacha To gęste ciasto musi być, by mieszając było czuć delikatny opór.

UmytaPacha

@wyborny kiedy wędzonki?

wyborny

@UmytaPacha Jutro boczek wędzę. Tylko trochę po świętach mi się przejadło xD

UmytaPacha

@wyborny proszę mnie wołać jutro w takim razie

Gepard_z_Libii

Ja myślałem że to #pdk

b5d67c5b-46b1-43a9-9cab-88f7df4e7a03
wyborny

@Gepard_z_Libii nie czaję?

Gepard_z_Libii

@wyborny W serialu oficer jest scena w której zaszczutemu na przesłuchaniu chłopakowi Mama przyniosła racuchy i policjantki zaczęli je żreć na jego oczach i zastanawiać się co to jest, a biedny chłopaczyna z wysiłkiem wydukał do nich: „to są racuchy debilu”

nie mogę znaleźć tego urywka na YT, jest tylko jakaś gównoprzerobka


https://youtu.be/b021y7LQ7Fk?si=SuKkeElmfdPna48C

wyborny

@Gepard_z_Libii Racuchy to na cieście drożdżowym. Kurde aż mi smaka zrobiłeś.

Gepard_z_Libii

@wyborny Sam zacząłeś i to w dodatku z grubej rury od szarej renety

moll

@wyborny banany też są spoko w takim wydaniu

wyborny

@moll Dawno nie robiłem, tylko jak robisz kroisz na cieńsze kawałki czy głębszy olej?


Kiedyś robiłem też czereśnie. Wydrylowane na patyczki do szaszłyków. Kurde przepis na to w działkowcu przeczytałem jak chyba 12 lat miałem xD

moll

@wyborny cieńsze kawałki. Fajnie wtedy płynne wnętrze wychodzi

Gepard_z_Libii

@moll Kiedyś u chińczyka jadłem całe banany w cieście naleśnikowym i też były płynne i w polewie czekoladowej.

Dzizas czemu Ja to sobie robię, będę musiał iść po jakieś lody chyba.

moll

@Gepard_z_Libii całe to chyba z głębokiego tłuszczu albo frytkownicy, co?

Nie mam pojęcia, brzmi jak masochizm, ale mnie też weź przy okazji xD

Gepard_z_Libii

@moll Ubrana?

Brownie od BennsJerry pod ciepłym kocykiem słuchając podcastu to czysta przyjemność

Nie wiem jak smażone nie patrzyłem ale grube było to olej też pewnie sporo

moll

@Gepard_z_Libii a tych to nie znam. Ale Brownie to dobry smak dla lodów

No właśnie gdzie tu granica między frytkownicą a smażeniem na patelni, bo i tak sporo tłuszczu by zeszło

Gepard_z_Libii

@moll Nie znasz Benn&Jerrys!

Z kawałkami ciasta na wypasie, w sumie cena też wypasiona, ale od czasi do czasu nie potrafię się im oprzeć.


Chinol robił na patelni, albo w garnku, bo tam wszystko na ogniu, ale frytkownica też by pewnie dała radę

9ea9f395-aecb-494d-ba46-14277060d8bc
moll

@Gepard_z_Libii pewnie widziałam, ale cena na wypasie, więc teges xD


I wszystko tak na tłuszczu? Nie brzmi to za lekko

Gepard_z_Libii

@moll Ja sucharek 70kg na 180cm więc teges majones xD

moll

@Gepard_z_Libii a to jec na zdrowie xD

Gepard_z_Libii

@moll Oj będę, dzięki.

Fartło mi się, bo przepalam

wszystko jak stary dizel xD

moll

@Gepard_z_Libii taki to pożyje xD mi tarczyca rozregulowała metabolizm i muszę się pilnować

Gepard_z_Libii

@moll Ojej współczuję, zjem za Twoje zdrowie.

Ja to sobie myślę że mi rodzina wprogramowała takie spalanie ciągłymi sugestiami że jestem chudy, drobniutki, dużo jem, ale mam szybką przemianę materii.

Moje rodzeństwo ma delikatne problemy z nadwagą.

Nawet młodszy brat urodzony jako wcześniak waży prawie stówkę a niższy ode mnie jest

Sweet_acc_pr0sa

@wyborny to są kurwa mac racuchy

wyborny

@Sweet_acc_pr0sa Słyszałem, że w zależności od regionu różnie się nazywa. U mnie racuchy są na cieście drożdżowym nie naleśnikowym gęstym.

Sweet_acc_pr0sa

@wyborny u mnie racuchy wyglądają dokładnie jak to twoje xD

Zaloguj się aby komentować