#jedzenie #gotujzhejto
próbowałam kiedyś to zrobić i wyszła sraka, bo ciasto za rzadkie xD
ale smakowało jak minijabłeczniki, więc i tak fajnie
@UmytaPacha To gęste ciasto musi być, by mieszając było czuć delikatny opór.
@wyborny kiedy wędzonki?
@UmytaPacha Jutro boczek wędzę. Tylko trochę po świętach mi się przejadło xD
@wyborny proszę mnie wołać jutro w takim razie
@UmytaPacha Ok.
Ja myślałem że to #pdk
@Gepard_z_Libii nie czaję?
@wyborny W serialu oficer jest scena w której zaszczutemu na przesłuchaniu chłopakowi Mama przyniosła racuchy i policjantki zaczęli je żreć na jego oczach i zastanawiać się co to jest, a biedny chłopaczyna z wysiłkiem wydukał do nich: „to są racuchy debilu”
nie mogę znaleźć tego urywka na YT, jest tylko jakaś gównoprzerobka
@Gepard_z_Libii Racuchy to na cieście drożdżowym. Kurde aż mi smaka zrobiłeś.
@wyborny Sam zacząłeś i to w dodatku z grubej rury od szarej renety
@wyborny banany też są spoko w takim wydaniu
@moll Dawno nie robiłem, tylko jak robisz kroisz na cieńsze kawałki czy głębszy olej?
Kiedyś robiłem też czereśnie. Wydrylowane na patyczki do szaszłyków. Kurde przepis na to w działkowcu przeczytałem jak chyba 12 lat miałem xD
@wyborny cieńsze kawałki. Fajnie wtedy płynne wnętrze wychodzi
@moll Kiedyś u chińczyka jadłem całe banany w cieście naleśnikowym i też były płynne i w polewie czekoladowej.
Dzizas czemu Ja to sobie robię, będę musiał iść po jakieś lody chyba.
@Gepard_z_Libii całe to chyba z głębokiego tłuszczu albo frytkownicy, co?
Nie mam pojęcia, brzmi jak masochizm, ale mnie też weź przy okazji xD
@moll Ubrana?
Brownie od BennsJerry pod ciepłym kocykiem słuchając podcastu to czysta przyjemność
Nie wiem jak smażone nie patrzyłem ale grube było to olej też pewnie sporo
@Gepard_z_Libii a tych to nie znam. Ale Brownie to dobry smak dla lodów
No właśnie gdzie tu granica między frytkownicą a smażeniem na patelni, bo i tak sporo tłuszczu by zeszło
@moll Nie znasz Benn&Jerrys!
Z kawałkami ciasta na wypasie, w sumie cena też wypasiona, ale od czasi do czasu nie potrafię się im oprzeć.
Chinol robił na patelni, albo w garnku, bo tam wszystko na ogniu, ale frytkownica też by pewnie dała radę
@Gepard_z_Libii pewnie widziałam, ale cena na wypasie, więc teges xD
I wszystko tak na tłuszczu? Nie brzmi to za lekko
@moll Ja sucharek 70kg na 180cm więc teges majones xD
@Gepard_z_Libii a to jec na zdrowie xD
@moll Oj będę, dzięki.
Fartło mi się, bo przepalam
wszystko jak stary dizel xD
@Gepard_z_Libii taki to pożyje xD mi tarczyca rozregulowała metabolizm i muszę się pilnować
@moll Ojej współczuję, zjem za Twoje zdrowie.
Ja to sobie myślę że mi rodzina wprogramowała takie spalanie ciągłymi sugestiami że jestem chudy, drobniutki, dużo jem, ale mam szybką przemianę materii.
Moje rodzeństwo ma delikatne problemy z nadwagą.
Nawet młodszy brat urodzony jako wcześniak waży prawie stówkę a niższy ode mnie jest
@wyborny to są kurwa mac racuchy
@Sweet_acc_pr0sa Słyszałem, że w zależności od regionu różnie się nazywa. U mnie racuchy są na cieście drożdżowym nie naleśnikowym gęstym.
@wyborny u mnie racuchy wyglądają dokładnie jak to twoje xD
Zaloguj się aby komentować