#ryby #gotujzhejto #gotowanie
@ipoqi dolej wody do tego akwarium bo się uduszą
@UmytaPacha zrobił im dodatkowe skrzela, dadzą radę
@ipoqi Nie gniewaj się, ale chyba lepszy efekt końcowy byłby, gdyś upiekł ryby osobno, brokuł na parze, a pomidorki surowe z winegretem. Wszystko pięknie wygląda, ale finalnie będziesz miał warzywa duszone w rybnym odcieku. Jedyny plus, to mniej garów do mycia.
@A.Star też o tym myślałem, postanowiłem jednak iść zgodnie z przepisem i stwierdzam, że to jednak był przedrost formy nad treścią. Następnym razem zrobiłbym osobno.
@ipoqi To jeszcze nadmienię, że wg mnie pstrąg jest na tyle delikatną w smaku rybą, że nadmiar ziół suszonych raczej mu szkodzi niż pomaga. Sól i pieprz wystarczą.
Ale przynajmniej zdjęcie potrawy przed włożeniem do pieca przepiękne. Idealne do internetów.
@A.Star ja lubię wetrzeć mu w brzuszek rozgniecony ząbek czosnku z masłem. Ale poza tym zgadzam się, że nie ma co przesadzać z przyprawami.
@panporucznik Ja najbardziej lubię wersję z patelni. Smażę na oleju z dodatkiem masła. Ale po wielu eksperymentach z czosnkiem, koperkiem, sokiem z cytryny i innymi wróciłam do wersji podstawowej z solą i odrobiną pieprzu. Taki smak zakodowany w dzieciństwie.
Pstrąg w szuwarach
Zaloguj się aby komentować