https://www.youtube.com/watch?v=XQWZyahrKWE
Koszmar, a najgorsze są te dodatki z E na początku
E452
E171
E151
JamesOwens

Wszystkie dodatki, nawet te w 100% "bio" nie mają swojego E?

madhouze

@John_the_Revelator to, że mają "E" i to oznacza od razu jakaś ciężką chemię najgorszego sortu, to jeden z najbardziej rozpopularyzowanych mitów żywieniowych. Starożytni Egipcjanie używali do barwienia żywności koszenili (dziś E 120) i kurkuminy (E 100), z kolei azotyn sodu (E 250) stosowali do peklowania mięsa, zaś jako konserwanty służyły im dwutlenek siarki (E 220) i kwas octowy (E 260).

Alurat stosowanie substancji podanych przez ciebie jest coraz bardziej ograniczane, a wielu miejscach nawet zakazane.

Nuszek

@John_the_Revelator muszę obejrzeć

John_the_Revelator

@madhouze Widzę, że nie obejrzałeś programu. Polecam, bo wtedy będziesz wiedział dlaczego wymieniłem te trzy "E". I tak konkretnie jeśli chodzi o Twój komentarz, ja nigdzie nie napisałem, że wszystkie składniki z E są szkodliwe. Ponawiam prośbę: OBEJRZYJ PROGRAM

Zaloguj się aby komentować