Koszmar, a najgorsze są te dodatki z E na początku
E452
E171
E151
Wszystkie dodatki, nawet te w 100% "bio" nie mają swojego E?
@John_the_Revelator to, że mają "E" i to oznacza od razu jakaś ciężką chemię najgorszego sortu, to jeden z najbardziej rozpopularyzowanych mitów żywieniowych. Starożytni Egipcjanie używali do barwienia żywności koszenili (dziś E 120) i kurkuminy (E 100), z kolei azotyn sodu (E 250) stosowali do peklowania mięsa, zaś jako konserwanty służyły im dwutlenek siarki (E 220) i kwas octowy (E 260).
Alurat stosowanie substancji podanych przez ciebie jest coraz bardziej ograniczane, a wielu miejscach nawet zakazane.
@John_the_Revelator muszę obejrzeć
@madhouze Widzę, że nie obejrzałeś programu. Polecam, bo wtedy będziesz wiedział dlaczego wymieniłem te trzy "E". I tak konkretnie jeśli chodzi o Twój komentarz, ja nigdzie nie napisałem, że wszystkie składniki z E są szkodliwe. Ponawiam prośbę: OBEJRZYJ PROGRAM
Zaloguj się aby komentować