nie wiem czy amerykanie powinni wypowiadac sie na temat czekolady
The perception that American chocolate tastes "like sick" can be attributed to the presence of butyric acid in some American chocolate recipes.
Butyric acid is a compound found in milk products and is also present in rancid butter and vomit, which is why it might evoke a "sick" taste association.
@5tgbnhy6
Niepotrzebny symetryzm, bo nie chodziło o smak, ale o zawartość metali ciężkich. US Consumer Association zbadało różne tabliczki dostępne na ich rynku i w wielu z nich je wykryła. Także u Lindta.
Artykuł jednak nie jest o tym, a o tym jak Lindt się zbłaźnił, bo strategia ich prawników w wytoczonym "class action lawsuit" oparła się na zaprzeczeniu sloganom umieszczonym na opakowaniach i ośmieszeniu ich.
No kuwa, podwójny strzał w kolano, bo raz: rozmontowali sobie prestiż, jaki tą reklamą przez dekady budowali, a dwa: na umieszczanie mówiącej nieprawdę reklamy też są w Stanach paragrafy...
@Fly_agaric nie zaprzeczam tresci artykulu, tylko postanowilem zartobliwie i luzno nawizazac do ciekawostki o amerykanskiej czekoladzie, pozdro!
Zaloguj się aby komentować