Czy chleb tostowy jest zły? Lubię sobie raz na jakiś czas zrobić takie trójkąty z opiekacza z szyneczką, serem i ostrą papryką. Jakości o kkcal to nie wygląda to najgorzej, ale zastanawiam się czy to jest znacznie gorsze od zwykłego chleba? Czy są jakieś rozwiązania pośrednie?
Ja kupuję graham tostowy, lepszy w smaku jest
@edantes Masz w biedrze taki ciemniejszy. Białe pieczywo słabo karmi.
@milew no ja właśnie go najbardziej lubię xd ale pytanie, czy w stosunku do zwykłego chleba to jest subprodukt?
Raz na jakiś czas to jedz i się nie oglądaj, to dieta jest dla ciebie, a nie ty dla diety
@edantes ja jak jem tosty to tylko te pełnoziarniste, to dalej słabo, ale ten tost pszenny ma wartość odżywcza słodkiego kartonu
Chleb tostowy
@NiebieskiSzpadelNihilizmu Sraken pierdaken. Wcale nie musi mieć złego składu, to po prostu biały chleb. Tak samo zwykły możesz kupić napakowany świństwami.
@6502 on "wcale nie ma złego składu" na takiej samej zasadzie co bułki z biedry z mrożonego ciasta, które po 1 dniu zmieniają się w kamienie narzutowe. Jak chleb to tylko z piekarni, a i to najlepiej jakiejś bliskiej, gdzie pieczywo albo jest wypiekane na miejscu, albo dowożone non stop, a nie na zasadzie znaczka z cholera wie kąd. Kupuję w takiej i bułki i chleb- czy to razowy, czy żytni, czy z dyni i jak go przyniosę do domu to nie potrzebuję niczego, po prostu kroję kromkę i jem samą, albo z masłem i wchodzi jak marzenie. A parafrazując mema z Legolasem i Aragornem: tym zaparzonym badziewiem z worka to se możesz co najwyżej kurna ten.
W nadmiarze wszystko jest złe. Jak tego nie jesz codziennie to sie nie przejmuj.
Zaloguj się aby komentować