Dziś drugie podejście do fermentacji ciśnieniowej i na gar poszła Peach Ipa. Po gotowaniu wyszedł Brix 14 i 23-24 l w fermentorze. Oczywiście nie obyło się bez kłopotów (no bo to ja
No nic, zobaczymy co z tego cuda wyjdzie. Mam nadzieję, że już przy kolejnych warkach uniknę błędów fermentacji ciśnieniowej i to ogarnę i będzie dobrze
Słody w załączniku
#homebrew #homebeer #domowepiwo #piwowarstwo #hobby
To ile litrów z tych 24 litrów w fermentatorze, wyjdzie?
Cirka 20
Na czym gotujesz?
Od stycznia na grainfather s40, wcześniej na taborecie gazowym i w garze
Mmm amfetamina
Pozdrawiam cieplutko innego użytkownika FZ 🍻Fermentacja ciśnieniowa to zupełnie inny poziom warzenia niż wiaderko 😜
No właśnie 2 warka na takim systemie, uczę się ale widzę więcej plusów niż minusów
Dostałem też za darmo fermentor jaki Ty masz ale nie da się odkręcić dolnej nakrętki ;)
Ten już nie ma na dole nakrętek - wszystko poza górna pokrywą jest na tri-clampach ;)
Op co bombę piwną zrobił:D
Ciąć czerwony czy niebieski? Szypppkko!
Do złudzenia przypomina to kapliczkę pod wezwaniem św. Tomasza z Kopyru, patrona piwowarów i maratończyków.
Piorunuję.
Chodzi Ci o Tomka Kopyra z blogu blog.kopyra.com ? 😀
Zaloguj się aby komentować