Czy ktoś z Was może posiada piec domowy do pizzy? Coś typu G3FERRARI lub podobny, elektryczny. Mam sceptyczne podejście po obejrzeniu kilku nieudanych lub przeciętnych prób youtuberów.
Może ktoś z Was poleca jakiś inny (najlepiej w miarę ekonomiczny) piec do DOMOWEGO użytkowania.
Zastanawia mnie czy piec gazowy można bezpiecznie używać w zamkniętym pomieszczeniu
@Bankrut.pl te piece trzeba zmodowac na wlasne potrzeby
@Zielczan Rozwiniesz?
@Bankrut.pl przykładowo ustawiasz potencjometr, żeby wcześniej załączał grzanie, co w konsekwencji powoduje, że jak dociera do maxa to podaje większy prąd, a więc i wyższa temperaturę. Można grzałkę z dołu przełożyć na górę, żeby lepiej grzało, a dół po prostu jest opiekany ciepłem kamienia
@Zielczan Czy ustawianie potencjometru było przewidziane przez konstruktorów czy trzeba grzebać się w bebechach? To samo pytanie odnośnie grzałki
@Bankrut.pl w obu przypadkach są to przeróbki, po których tracisz gwarancję. Ale za to zyskujesz dobre pizze xD
@Zielczan Sam takie przeróbki robiłeś u siebie czy ingerował specjalista
Miałem kiedyś jakaś tańsza podróbkę. Przeskok jakości pizzy z piekarnika do takiego był ogromny. Jak na start zabawy z pizza to się sprawdzi. Jak masz możliwość to polecam te gazowe.
@Majke Możliwości finansowe się znajdą z tym, że nie wiem czy gazowy piec sprawdziłby się w domu
Gazowy niestety tylko na dworze. Stad tez minus zima.
@Majke Fuck
Idealna udało mi się dopiero w gazowym.
@Majke Zaczyna się to robić moim małym marzeniem;)
Zaloguj się aby komentować