@deafone jeszcze powinno być ze obwarzanek to głównie jedzą gołębie na rynku
@deafone
Prawdziwych obwarzanków już nie ma.
Jak za gówniaka jadłem, to w niektórych miejscach były na prawdę super. Chrupiące, fajnie spieczone. Były też mniej spieczone. Na pół takiego dziada, posmarować masłem. Popić mlekiem. A kosztowały 50-80 groszy. Łezka w oku się kręci.
A co do Rogali, to też zauważyłem różnicę. Za duża masówa. Trzeba chyba znać miejscówki.
@deafone To nawet nie ma co komentować. Obważanek to kawał suchego ciasta, na którym można zmęczyć mięśnie żuchwy. Za dzieciaka kosztowały 0,80-1,00 PLN i właśnie ty były warte. Teraz sprzedają po 3,5 zł i jest to jedynie atrakcja dla turystów. "Krakus"/lokals kupi sobie w tej cenie drożdżówkę/pączka.
Zaloguj się aby komentować