@Okrupnik Dla co mniej kumatych - to nie są wykałaczki z drewna xD
W mediach społecznościowych popularne stały się filmiki, na których widać zielone wykałaczki smażone w głębokim oleju i spożywane z dodatkiem przypraw. Wykałaczki w Korei Południowej są wykonane ze słodkich ziemniaków lub skrobi kukurydzianej i postrzegane jako przyjazne dla środowiska i biodegradowalne. Są popularne i służą np. do podnoszenia przekąsek.
@lubieplackijohn i ludzie postanowili sprawdzić, czy wykałaczka się zbiodegraduje, zanim przebije przełyk albo żołądek?
@lubieplackijohn dzięki, nie widziałem tego
@m-q Wychodzi na to, że są nieprzebadane pod kątem spożycia. I chyba się o to rozchodzi
@lubieplackijohn myślę, że nic im nie będzie. Na głębokim oleju można usmażyć i zjeść niemal wszystko
Zaloguj się aby komentować