Podoba ci sie ten memik?
@redve nacisnąłem tak ale nie dam pioruna.
Jbc system! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cebulaZrosolu ja nacisnalem "Nie", ale dalem piorun
Rownowaga zostala zachowana
@redve Kolendra to nadzioło, deal with that.
A tak na serio to ponoć kwestia genetyczna, niektórzy zupełnie inaczej odbierają smak kolendry, stąd to zamieszanie
@Ragnarokk za długo się zastanawiałem o co chodzi z nadziołem, nadziołem się na co? xD
@Ragnarokk to ja jestem z tej lepszej puli genetycznej bo też lubię :)
@DiscoKhan nadziole to ci, z którymi się nie zgadzam.
@Ragnarokk Potwierdzam, rozgryzłem ziarenko to jakbym się szamponu napił.
Nie znoszę tego zielonego śmiecia. Przez nią wiele kuchni świata jest dla mnie zupełnie niejadalnych. Wystarczy kilka listków i czuję jakbym jadł szmatę do podłogi...
Za smak kolendry odpowiadają zawarte w niej aldehydy. Nasycone odbierane są jako zielone, wręcz soczyście owocowe, a nienasycone jako drażniący podniebienie smak mydła. Dzisiaj wiadomo, że jeden z ośmiu ludzkich genów odpowiedzialnych za rozpoznanie aldehydów koduje receptor o nazwie OR6A2, a ten wykrywa nienasycone aldehydy, takie jak te znajdujące się w kolendrze. To tylko jeden nukleotyd, który robi ogromną różnicę.
Czyli jedni to mają a inni nie? No to cieszę się, że nie mam tego. Uwielbiam kolendrę, jem całe słoiki puree
Biedronka wzięła sobie to do serca... w trochę innym sensie 😆
Zaloguj się aby komentować