Niedługo na kanale będzie odcinek o nich.
#topgar - mój tag do obserwowania albo czarnolistowania
I też z nich rosołek można wypijać?
@Dalmierz_Ploza nie tylko można ale trzeba
@MG78 Podobno cała kuchnia gruzińska jest warta uwagi
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MG78 co do środka dałeś?
i pamiętamy o prawidłowym sposobie jedzenia - żadnych sztućców! chwytamy za "ogonek" i delikatnie nadgryzamy ciasto. Wypijamy rosołek ze środka i później zjadamy całość zostawiając surowy ogonek na talerzu. Kto zje więcej chinkali (można policzyć pozostawione ogonki) przy czystym talerzu (rosołek nie powinien się wylać) ten jest najprawdziwszym gruzińskim dżygitem
@Smacznyy zdecydowanie tak! Ale tylko przy odpowiedniej ilości ruchu - trzeba robić po 25-30 tysięcy kroków dziennie zwiedzając Gruzję i wtedy można się nią cieszyć bez ograniczeń
@MG78 Moje ulubione pierożki, obok Xiaolongbao. Muszę sobie znowu koszyk bambusowy ogarnąć i lepić
@MG78 Panie kochany kiedy będzie chinkali bo mnie tu kubki smakowe spokoju nie dają
Polecam wszystkim zrobić chaczapuri Adżarskie z przepisu @MG78 jest świetne i poradzi sobie z tym nawet oferma kuchenna
Chyba dopiero w kolejnym tygodniu, teraz będzie włoski jesienny przepis - też bardzo prosty
Zaloguj się aby komentować