#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
prawdę mówiąc, to kupuję sporo różnych przetworów pomidorowych od Mutti i jak pomyślę, to faktycznie jakoś nie urywają, ale biorę po prostu z przyzwyczajenia -_-
Czas na zmiany w moim życiu.
@slawek-borowy primo gusto!
@RACO będę!
@Mielonkazdzika może tak polskie kupcie? To nie bedziecie musieli wiadra cukru czy octu dojebac do wloskiego gówna exportowego xD
@TheLikatesy u mnie polskie to exportowe
@TheLikatesy poleć jakieś marki puszkowanych pelati, jeśli są lepsze, tańsze i w dodatku polskie to bardziej niż chętnie zastąpię te włoskie.
@Stashqo gdy jestem w kraju nadwiślańskim to kupuje Dawtone, ale pelati nie wiem czy mają w ofercie.
@Mielonkazdzika Mam dwie propozycje (na jedną już za późno):
-
nie mielić mięsa - zamiast tego go długo gotować razem z sosem, a następnie poszarpać - mi taki wariant dużo lepiej podchodzi
-
dodać odrobinę cynamonu - wystarczy mała szczypta - moim zdaniem dobrze to "podkręca" smak wszystkich sosów pomidorowych
@LondoMollari Ej, co to za czary z tym cynamonem? Miałem akurat na obiad sos na bazie pomidorów, dodałem odrobinę i to autentycznie jest lepsze
@LondoMollari @Piechur po za cynamonem, kawa i gorzka czekolada tez swietnie pasuja.
Zawsze dodaje jak robie chilli con carne.
@Mielonkazdzika Będę musiał spróbować, dzięki
Ja polecam pomidory Piennolo del Vesuvio, można je dostać w puszcze, są pyszne, słodziutkie, niestety trochę drogawe
Zaloguj się aby komentować