Gotuje wolowe ragu. Uzylem pomidorow z puszki firmy Mutti, bo tak ludzie zachwalali. Szczerze to mnie nie zachwicily musialem je dosc mocno podkrecic cukrem, i octem, zeby wydobyc smak. Moim zdaniem zdecydowanie lepsze sa marketowe z Sainsbury's (te z linii "taste the difference) a cena ta sama.
#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
a6a6bd67-2378-4d2b-94ce-365db1ad6b4e
slawek-borowy

prawdę mówiąc, to kupuję sporo różnych przetworów pomidorowych od Mutti i jak pomyślę, to faktycznie jakoś nie urywają, ale biorę po prostu z przyzwyczajenia -_-


Czas na zmiany w moim życiu.

TheLikatesy

@Mielonkazdzika może tak polskie kupcie? To nie bedziecie musieli wiadra cukru czy octu dojebac do wloskiego gówna exportowego xD

Mielonkazdzika

@TheLikatesy u mnie polskie to exportowe

Stashqo

@TheLikatesy poleć jakieś marki puszkowanych pelati, jeśli są lepsze, tańsze i w dodatku polskie to bardziej niż chętnie zastąpię te włoskie.

TheLikatesy

@Stashqo gdy jestem w kraju nadwiślańskim to kupuje Dawtone, ale pelati nie wiem czy mają w ofercie.

LondoMollari

@Mielonkazdzika Mam dwie propozycje (na jedną już za późno):


  • nie mielić mięsa - zamiast tego go długo gotować razem z sosem, a następnie poszarpać - mi taki wariant dużo lepiej podchodzi

  • dodać odrobinę cynamonu - wystarczy mała szczypta - moim zdaniem dobrze to "podkręca" smak wszystkich sosów pomidorowych

Piechur

@LondoMollari Ej, co to za czary z tym cynamonem? Miałem akurat na obiad sos na bazie pomidorów, dodałem odrobinę i to autentycznie jest lepsze

Mielonkazdzika

@LondoMollari @Piechur po za cynamonem, kawa i gorzka czekolada tez swietnie pasuja.

Zawsze dodaje jak robie chilli con carne.

Piechur

@Mielonkazdzika Będę musiał spróbować, dzięki

dfe

Ja polecam pomidory Piennolo del Vesuvio, można je dostać w puszcze, są pyszne, słodziutkie, niestety trochę drogawe

Zaloguj się aby komentować