#gotowanie #motywacja
Chłopy i dziewoje
Macie jakieś dobre rady na kilkudniowe posiłki?
Dotychczas robiłem sobie pełen gar gulaszu z warzyw, mięska, przypraw gdzie łącznikiem był mi przeważnie sok pomidorowy, i cóż. Zmieniałem każdy element wiele razy ale przyszedł czas że formuła się wyczerpała i nie mogę już patrzeć na owy wybryk moich niezdolności kulinarnych.
Nie zrozumnie mnie źle, złe to nie jest, po prostu po 6 miesiącach jedzenia go 3/4 dziennie każdemu by zbrzydło XD
Wracając
Czym ja to mogę zastąpić?
Moją głównym motorem napędowym była oszczędność czasu i możliwość rozlania się przy gierkach czy anime po pracy, a robiąc posiłek na 3/4/5 dni miałem to załatwione.
Jak żyć hejterzy, jak żyć?
Edit
bo nie napisałem
ten mój gulasz pawłowy to sos do kasz najróżniejszych, makaronów czy ziemniaków. Jakby, wszystko zmieniałem, miesiące mijały a znudzenie nadchodziło.
plemnik_w_piwie

@Szlachetkin_Szalony każdy posiłek może być kilkudniowy jeżeli wykażesz się cierpliwością.


A na poważnie- spaghetti z mięskiem i z warzyw korzeniowych. Jednego dnia jesz z makaronem, innego dnia z kaszą, potem z ryżem, a kolejnego dnia z przymusu.

Szlachetkin_Szalony

@plemnik_w_piwie ja w ogóle zapomniałem dopisać że ten gulasz to właśnie sos do kasz, głównie jaglanej czy kuskus, ale też ziemniaków czy makaronu

tak sobie rotowałem a miesiące mijały

smierdakow

@Szlachetkin_Szalony makaron/ryż z kurczakiem/mielonym z warzywami świeżymi/mrożonymi i sosem/passatą/pesto/śmietaną


Tu masz tyle kombinacji do wykorzystania, że nie może się znudzić


I obczaj sobie przepisy z aniagotuje, tam jest też wybór bardzo duży i wszystko opisane jak dla upośledzonych

Szlachetkin_Szalony

@smierdakow no własnie jednak się da XD

ale anię obczaje

banita77

@Szlachetkin_Szalony 3/4 kawałki karkówki marynujesz w przyprawie zostawiasz na noc w lodówce. Dnia następnego: Worek, jedna karkówka, ziemniak cały,4-5 marchewek, polówka kukurydzy(posmarowana masłem i obsypana solą), parę pieczarek, zielona fasolka. Worek zamykasz, robisz 2 małe dziurki np wykałaczka w górnej części worka i do piekarnika na 1,2h. 200 stopni przez 30 min a później na spokojnie 150-160C. składniki jak najbardziej możesz zmieniać. Zero mycia, zero tłuszczu( prócz masła, które zrobi sos do mięsa).

7277f7f8-3b32-4085-807d-613dde1370d3

Zaloguj się aby komentować