@Trismagist wersja z dźwiękiem bardziej śmieszy https://x.com/i/status/1752252921637437814
Że niedojrzały, tak?
@Dalmierz_Ploza Nie, że płaska jak deska bez arbuzów.
@Trismagist no i dziękuję, no i cześć
@Trismagist Jakby kogoś interesowało coś, co pewnie większość wie - waga i kolor. Jaskrawo-zielony lub blado-zielony arbuz jest niedojrzały, zbyt wcześnie zerwany. Im żółtszy, im mniej "kontrastu" między paskami, im ogólnie mniej apetycznie wygląda z zewnątrz - tym słodszy.
A i jako ciekawostkę podam, że stare baby jebać prądem, one zawsze wiedzą lepiej., Jak im to co wyżej mówiłem to patrzyły jak na idiotę, kupowały niedojrzałe u mnie na targu i przychodziły następnego dnia z pretensjami „co za gówno im sprzedałem” (przez co z ojcem w ogóle przestaliśmy arbuzami handlować) XD
@micin3 to nie mogliście tydzień później zerwać?
@Felonious_Gru Nie wiem jak wylazłeś z czarnejlisty, ale skoro już masz haki to nie będę fikał i odpiszę grzecznie - my nie zrywaliśmy, gdyż arbuzy w Polsce to w większości import, my sprzedawaliśmy na targu owoce i warzywa. Nie nasze, ale pokupowane od rolników - oni przywozili nam lub na większą giełdę pod miastem, my pakowaliśmy wszystko (ziemniaki, pomidory etc.) na busa i sprzedawaliśmy w mniejszym mieście.
Dlatego nie, nie mogliśmy ich ani później zerwać, ani wybrać wyłącznie dojrzałe (bo brało się paletą całą) ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować