Po przesmarowaniu i wyciągnięciu grud ciasta ze środka kręci jak nowy.
Obudowa żadnej normy IP nie zachowuje to sucharki ze środka z ciasta naleśnikowego trzeba będzie co jakiś czas wyciągać.
Posłuży jeszcze dłuuugo, solidne częšci w środku, pewnie tyle co te stare zelmery czy predomy.
o matko, zero izolacji!
@em-te Co byś tam chciał izolować?
@jonas te wloty powietrza zasysają wszystko. fatalny koncept
@em-te Jedną stroną wlatuje, drugą wylatuje. Raz na jakiś czas wystarczy przedmuchać bez obudowy i działa dalej.
@jonas tak, widać nawet na zdjęciu
@em-te Jak inaczej chciałbyś rozwiązać chłodzenie silnika?
@jonas wcześniejsze konstrukcje miały wlot powietrza z tyłu korpusu. Dziś, dodatkowo bym dorzucił filtr siatkowy.
@em-te No a wylot gdzie? Filtr siatkowy zapcha się dużo szybciej i łatwiej doprowadzi tym do uszkodzenia silnika. Nie wiem który producent poczuje się do instalowania zabezpieczeń termicznych albo przeciążeniowych w sprzęcie wycenianym na stówę albo i mniej.
@jonas a wylot z przodu. Wydmuchiwał!
Kilka miesięcy temu teściowa zostawiła taki podłączony po użyciu na kilkanaście minut. Zadymiło i zasmrodziło całą kuchnię. Dobrze że była w domu bo pewnie by się zapalił... P.S. mam taki sam :)
@MaMajk jakaś zwara od ciasta się zrobiła pewnie na styku jak tak patrzę ile syfu z mojego wydmuchałem
Zaloguj się aby komentować