Czyli w 365 kg wody jest 1 kg bakterii E. Coli? Mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę, że jakakolwiek ilość tej bakterii, wykryta w wodzie, jest automatycznie traktowana jako skażenie (dopuszczalna norma wynosi zero JTK/ml).
@m-q ziom odpowiedziałeś na gównowpis z wypoku xD
@starszy_mechanik niemniej warto prostować takie rzeczy, to że coś jest wrzucone w formie mema czy gównowpisu nie znaczy, że nie jest (albo nie może być) narzędziem propagandy XD
@starszy_mechanik uwielbiam dyskusje pod gównowpisami
Komentarz usunięty
@starszy_mechanik @m-q może i odpowiedział na gównowpis z wypoku, ale w ciekawy sposób. Nie wiedziałem, że współcześnie nie może być więcej niż zero jednostek tej bakterii. Ale wpis z wypoku też ma trochę racji. Kiedyś gdy higiena była na dużo gorszym poziomie, piwo faktycznie mogło być bezpieczniejszym napojem do spożywania niż woda. Proces produkcji i alkohol korzystnie wpływał na eliminację szkodliwych bakterii i innych elementów. Ale to dawne szalone czasy. Obecnie kranówa jest bardzo zdrowa, nawet zdrowsza niż przegotowana woda, bo w wodzie przegotowanej jest znacznie mniej minerałów.
@m-q walidacja tunelu w robocie, chłop przyniósł ampułki a ja się pytam: bakterie coca-coli?
-tak
-a czy Panie z mikrobiologii to mają specjalną hodowlę czy biorą je.... Dobra nie było pytania
@Helpdesk pewnie woda święcona
@Oczk Wszyscy macie rację, tzn Ty i Twoich dwóch przedmówców. Brawo Wy!!!!
Zaloguj się aby komentować