Ej, Właścicielu, a może byś tak zjadł normalnego burgera?

Nie! Eksperymentuję!

Wsad jak w standardowym: mięso z wołowiny irlandzkiej (50 procent przeceny cebula mocno), ogórek konserwowy, cebula czerwona, sos sweet chili (ajak!), ser cheddar.

Zamiast bułki- kieszonka z placka- zmiksowane razem:
-400g serek wiejski high protein z Lidla
-138g białka z jaja kurzego surowego*
-sól, pieprz, kurkuma, oregano dla smaku;
I zapieczone ok. 20 minut w 200 stopniach rozsmarowane taką centymetrową warstwą na naoliwionym papierze do pieczenia.

*Zostało żonie po jakimś cieście. Generalnie można dać całe jajko i nawet lepiej smakuje, a moim zdaniem diety, w których zakłada się jedzenie tylko białek, albo części jakiś innych składników to debile układają. Co masz zrobić z resztą? Wyrzucić?

Jak smakowało? Nieźle, chociaż do zwykłej bułki hamburgerowej nie ma podjazdu. Niestety tak jest ze zdrowym odżywianiem i liczeniem kalorii- ale idzie się przyzwyczaić. XD

Makro:
971 kcal/ 108g białko/ 46g tłuszcz/ 31g węglowodany

#chudnijzhejto #liczeniekalorii #dieta #gotowanie #kuchnia
0a067085-bcdb-4a64-accf-df101d23eda7
SuperSzturmowiec

Dzisiejszy łobiod

Klusek tak z 14 zjadłem

60f7c07a-06b7-41ad-ba86-fabe7ae97971
AdelbertVonBimberstein

@SuperSzturmowiec zazdro. Zrobiłbym sobie ale najlepsze kluski to robi moja ciocia z Ostrowca Świętokrzyskiego.

Zaloguj się aby komentować