Zapłaciłem za nie, no i pachną tak fajnie...
#gotowanie
@Felonious_Gru możesz sobie schować na później do kosza na śmieci
Sałatkę se zrób, dorzuć łupiny od orzechów i obierki ziemniaczane, pychotka.
@UncleFester suroowe obierki? To się pochorować można
@Felonious_Gru no to je wcześniej ugotuj xD
@Gilgamesz gotowanie obierek? Marnacja!
@Lubiepatrzec no i git, akurat palnik wolny to wytestuję
@Felonious_Gru Super, daj znać co z tego wyszło. Gałązki bardzo intensywnie pachną, więc spodziewam się fajnego podkręcenia aromatu.
@Lubiepatrzec spróbowałem właśnie. Żadnej soli, ani nic nie dodawałem, po prostu gałązka i woda. Ma smak, ale nie potrafię go nazwać. Nic konkretnego, przyjemne takie, "takie o". Na pewno nie zaszkodzi
Przed chwilą dorzuciłem gałązki od kopru.
"Zupa" będzie na kostce rosolowej, więc żadne rarytasy - tym bardziej fajny akcencik
@Felonious_Gru https://newsy.gotujmy.pl/newsy/wystarczy-urwac-2-galazki-i-wrzucic-do-garnka-z-pomidorami-na-przecier-tego-nauczyla-mnie-mama-11666-r1/
Jednak da się wykorzystać.
@Lubiepatrzec na lubczyk to mnie nie stać
@Felonious_Gru - ludzie się bawią w ekstrakcję olejków eterycznych z gałązek i liść pomidora i dodają je do naturalnych kosmetyków (jak mydlo) lub świec zapachowych.
Do użycia w kuchni to możesz oliwą z oliwek zalać - ale nie wiem ile smaku i zapachu przejdźie (zwłaszcza bez podgrzania).
@koszotorobur to następnym razem wrzucę do konfitowania, fajny pomysł
Jak robisz zupe albo sos, to wloz do garnka, to odda aromat
Jak masz świnie to chętnie zjedzą
@SzwarcenegerKibordu chrum!
Zaloguj się aby komentować