UmytaPacha

@chwastyodkuchni do świąt będziesz te pierogi lepił xD

chwastyodkuchni

@UmytaPacha Tyle to prawie moll wysłałem xD

UmytaPacha

@chwastyodkuchni pierogów?

chwastyodkuchni

@UmytaPacha Tobie kieleckiego nie wysłałem.

UmytaPacha

@chwastyodkuchni jak to nie

UmytaPacha

@chwastyodkuchni no moll mi wysłała wiaderko

chwastyodkuchni

@UmytaPacha Kurde miałem Ci ocet kielecki wysłać ale w końcu stwierdziłem, że mało śmieszne. Kupiłem też cały karton keczapu, musztard i sosów z kieleckiego ale odwagi mi brakło.

UmytaPacha

@chwastyodkuchni masz kielecki z czosnkiem? szukam wszędzie i nie mogę znaleźć

chwastyodkuchni

@UmytaPacha sos tak. na allegro od ręki.

195210b3-b82e-4e95-9643-42caa440908e
UmytaPacha

@chwastyodkuchni a ja po społem chodzę wszystkich ehhhhhh

UmytaPacha

@chwastyodkuchni ale i tak o taki mi chodziło

b0fa4b94-fbdb-48b3-bad3-4d9343bb817c
chwastyodkuchni

@UmytaPacha A teraz patrze i ten majo z czosnkiem o ile to nie to samo co sos(tylko drożej) , to przestali produkować.

UmytaPacha

@chwastyodkuchni ehhhh coraz gorzej z tym światem

chwastyodkuchni

@UmytaPacha no ale to skład idzie sprawdzić i jakoś odtworzyć smak.

wielkaberta

Dwustrunowe IKEI są top.

Ale polecam o ile możliwe pakować próżniowo zawsze i wszędzie.

chwastyodkuchni

Do nich pakuję na etapie, co z tym zrobię. Próżniowo w workach to lubię małych ale już na porcje. No w słoikach jeszcze próżnowo.

wielkaberta

@chwastyodkuchni

>w słoikach

Que? To jakieś szklane słoiki z opcja zasysania?

voy.Wu

@chwastyodkuchni the future is now. chcę takie. ja dalej podpalam spirytus na zakrętce.

Fly_agaric

Ale same prawdziwki, czy podgrzybki też?


BTW. Z wiekiem zaczęła mi przeszkadzać śliskość prawdziwów w farszu, więc od kilku lat dodaję pół na pół suszonych prawdziwych ze świeżymi boczniakami. Dla mnie bomba - polecam spróbować!

chwastyodkuchni

@Fly_agaric prawdziwki, podgrzybki i obrane maślaki (tylko niestety jedna paczka) przy czym w większości osobno kapelusze od nóżek. nóżki wywary/buliony, kapelusze farsze.

Zaloguj się aby komentować